Spread the love


Η τουρκική ρυθμιστική αρχή απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία, μετά την δημοσίευση 300.000 email του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η αρχή ανακοίνωσε ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου. Ο όρος χρησιμοποιείται στην Τουρκία για να ορίσει τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς ιστοτόπους.

Σημειώνεται ότι αντιμέτωπος με κυβερνοεπίθεση βρέθηκε το βράδυ  ο ιστότοπος Wikileaks, μετά την ανακοίνωσή του ότι πρόκειται να προχωρήσει στην αποκάλυψη εγγράφων για το αποτυχημένο πραξικόπημα και την κυβερνητική δομή στην Τουρκία

Ο ιστότοπος Wikileaks διέρρευσε την Τρίτη το βράδυ τον πολυαναμενόμενο φάκελο με τα αρχεία χιλιάδων μηνυμάτων της τουρκικής κυβέρνησης.

Το πρώτο μέρος της σειράς καλύπτει 762 γραμματοκιβώτια με αρχικά από το γράμμα «Α» έως «Ι» και περιέχει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζί με πολλές χιλιάδες συνημμένα αρχεία. Τα μηνύματα έρχονται από το “akparti.org.tr”, κύριο domain του ΑΚΡ. Το πιο πρόσφατο στάλθηκε στις 6 Ιουλίου, 2016. Το παλαιότερο χρονολογείται από το 2010. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με το domain σχετίζονται κυρίως με διεθνή θέματα, σε αντίθεση με τα πιο ευαίσθητα εσωτερικά θέματα. Το υλικό ελήφθη μια εβδομάδα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος.



Spread the love