Spread the love


Ποτέ δεν ήταν πιο «βρώμικη» η προεδρική προεκλογική περίοδος από ότι φέτος, δηλώνουν πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες των ΗΠΑ. Και βέβαια στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης είναι οι ερωτικές περιπέτειες του Donald Trump, αλλά και του Bill Clinton.

Ο Bill Clinton ήταν κατά κοινή ομολογία ένας επιτυχημένος πρόεδρος των ΗΠΑ. Κι όμως η θητεία του ήταν και από τις πιο σκανδαλώδεις καθώς υποχρεώθηκε να παραδεχτεί όχι μόνο την εξωσυζυγική του σχέση με την νεαρή Monica Lewinsky (μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο) αλλά και μια σειρά από άλλες ερωτικές περιπέτειες του. Μάλιστα η στάση του έδωσε το δικαίωμα στους ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του να ζητήσουν εκτεταμένη δικαστική έρευνα, η οποία κατέληξε στην αποκάλυψη των σκανδάλων, και στην παραπομπή του στην Αμερικανική Γερουσία με τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης. Αν και οι συγκεκριμένες κατηγορίες τελικά κατέπεσαν, η ζημιά είχε γίνει, με τη φήμη του να αμαυρώνεται και τον ίδιο να εξευτελίζεται.

Ακόμη και μετά την λήξη της προεδρίας του, η ερωτική του ζωή συνέχισε να τον καταδιώκει. Γυναίκες εμφανίστηκαν και δήλωσαν ερωμένες του (ο ίδιος είχε πλέον παραδεχθεί ενόρκως αρκετές από αυτές τις σχέσεις), μια μάλιστα εμφάνισε και ένα γιο που δήλωνε πως είναι δικός του (με το τεστ DNA να μην την δικαιώνει), άλλες τον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση έως και για βιασμό, εκδίδοντας αντίστοιχα βιβλία, δίνοντας ομιλίες κλπ.

Έτσι ο μπερμπάντης Bill κατέληξε σήμερα να θεωρείται βαρίδι στην προεκλογική εκστρατεία της γυναίκας του Hillary, καθώς όχι μόνο η ίδια βρίσκεται υπό διαρκή πίεση να τον υπερασπίζεται, αλλά κυρίως γιατί η δική της στάση (αυτής της ψύχραιμης συζύγου που συγχωρεί) προβάλλεται από το επιτελείο του Trump ως ψυχρός κυνισμός για να παραμένει στο προσκήνιο της εξουσίας. Και βέβαια η ανόητη στάση του ίδιου του Bill δεν τον προφυλάσσει από ένα σωρό γκάφες. Για παράδειγμα ο ίδιος έχει φωτογραφηθεί κατά καιρούς με διάφορες στρίπερ, πόρνες κ.λπ. οι οποίες τρέχουν να ποζάρουν δίπλα του σε δημόσιες εμφανίσεις του (με τους παπαράτσι να καραδοκούν), ενώ πολλές φωτογραφίες του να αγκαλιάζει, να φιλά και να συγχαίρει διάφορες γυναίκες δημόσια, γίνονται γρήγορα viral στο διαδίκτυο με πιπεράτα σχόλια και λεζάντες.

clinton-3 clinton-4 clinton-5 clinton-2 clinton-2

Ποιες ήταν όμως οι πιο γνωστές περιπέτειες του;

 

Μόνικα Λεβίνσκι

Μια 22άχρονη πιτσιρίκα μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο έπεσε γρήγορα στα δίχτυα του, το 1995. Η ίδια, μάλλον τελείως αφελής, τον ερωτεύτηκε και στη συνέχεια εκμυστηρεύτηκε τα της παράνομης σχέσης τους σε μια «φίλη» της, η οποία όχι μόνο την μαγνητοφωνούσε αλλά έδωσε και όλα τα σχετικά στοιχεία σε ένα δικαστικό λειτουργό, ο οποίος ήδη ερευνούσε άλλες υποθέσεις κατά του Κλίντον. Έτσι ξέσπασε το περίφημο Monicagate, που πήρε γρήγορα τεράστιες αλλά και γελοίες διαστάσεις (με την Μόνικα να έχει φυλαγμένο σουβενίρ στην ντουλάπα της, ένα φόρεμα λερωμένο με σπέρμα του Bill Clinton).

clinton-1 clinton-2 clinton-4 monica_bill_affair clinton-1

Η Μόνικα, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ, αργότερα έβγαλε βιβλίο για τις εμπειρίες της, έδωσε επί πληρωμή συνεντεύξεις, γύρισε διαφημίσεις για διαιτητικά σκευάσματα και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εμφανίζεται σποραδικά στην τηλεόραση και σε διάφορα events ως υπέρμαχος της καταπολέμησης του cyberbullying.

 

 

Πόλα Τζόουνς

Ήταν υπάλληλος στην Πολιτεία του Αρκάνσας όταν ο Bill Clinton ήταν κυβερνήτης. Το 1994 μήνυσε τον Clinton για σεξουαλική παρενόχληση που είχε συμβεί το 1991. Η υπόθεση εξελίχθηκε σε μια περίπλοκη νομική μάχη (καθώς ο Bill ήταν πλέον Πρόεδρος των ΗΠΑ), αλλά δυστυχώς για τον ίδιο όλα πήγα στραβά, καθώς αμφισβητήθηκε συνολικά η ηθική του υπόσταση οπότε ερευνήθηκε και αν είχε και άλλες εξωσυζυγικές σχέσεις. Έτσι η έρευνα έφτασε και στη Μόνικα Λεβίνσκι οπότε τα δύο σκάνδαλα αναμίχθηκαν για να εκραγούν παράλληλα. Τελικά η Τζόουνς συμβιβάστηκε εξωδικαστικά παίρνοντας 850.000 δολάρια ως αποζημίωση.

clinton-3 clinton-1 clinton-2

Η Τζόουνς ακολούθησε και αυτή την πεπατημένη της δημοσιότητας. Πόζαρε στο Penthouse, έκανε μερικές παρουσίες στην τηλεόραση και ξαναήρθε στη δημοσιότητα φέτος, όταν εμφανίστηκε να στηρίζει τον Trump, μαζί με άλλες γυναίκες, είτε παλιές ερωμένες του Clinton, είτε γυναίκες που τον κατηγορούσαν πως τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

 

Τζένιφερ Φλάουερς

Φωτομοντέλο και ηθοποιός αποκάλυψε το 1992, ενώ ο Clinton έκανε προεκλογική εκστρατεία για την Προεδρία των ΗΠΑ, πως είχε σχέσεις μαζί του για πάνω από μια δεκαετία. Η ίδια εμφάνισε κασέτες να συνομιλεί με τον Clinton (που αρχικά είχε αρνηθεί ότι είχε σχέσεις μαζί της). Το 1998 η Φλάουερς παραδέχθηκε ότι είχε βγάλει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια, ως αμοιβές για την δημοσιοποίηση της σχέσης της με τον Bill, σε διάφορα περιοδικά και σκανδαλοθηρικές εφημερίδες. Στη συνέχεια έγραψε βιβλίο και εμφανίστηκε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές.

clinton-1 clinton-2 clinton-3 clinton-4 clinton-5

 

 

 



Spread the love