Spread the love


Μας τρολάρει ο ρώσος μεγιστάνας Andrey Melnichenko. Φτιάχνει ένα γιότ 400 εκατομμυρίων δολαρίων γιατί δεν του φτάνει το προηγούμενο των 300 εκατομμυρίων!

Περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια «αξίζει» ο Andrey Melnichenko, ένα ακόμη δείγμα των νέων ρώσων ολιγαρχών, ο οποίος ποζάρει στο νούμερο 139 της λίστας των μεγαλύτερων δισεκατομμυριούχων του κόσμου που βγάζει το περιοδικό Forbes. Όπως όμως ξέρει καλά ο Melnichenko, το θέμα δεν είναι μόνο να έχεις άπειρα λεφτά αλλά να τα δείχνεις κιόλας και μάλιστα με ένα τρόπο που να σε κρατά για πολλά χρόνια στην επικαιρότητα.

Το «σπορ» λοιπόν του Melnichenko είναι τα μέγα-γιότ, αυτά δηλαδή που μόνο η εμφάνιση τους σε ένα λιμάνι αφήνει τους πάντες «παγωτό», πριν δηλαδή ορμήσουν με τα κινητά στο χέρι να βγάζουν φωτογραφίες.

Andrey Melnichenko

Andrey Melnichenko

Andrey Melnichenko

Το πρώτο του, ήταν το «Α», που κόστισε γύρω στα 300 εκατομμύρια δολάρια, έχει μήκος 119 μέτρα και εκτόπισμα 6.000 τόνους, και όταν «κυκλοφόρησε» στις θάλασσες το 2008 (χτίστηκε από το γερμανικό ναυπηγείο Blohm + Voss) δημιούργησε απίστευτο θόρυβο καθώς άλλοι το λάτρεψαν για τις δυναμικές γραμμές του και άλλοι το χαρακτήρισαν ως κιτς. Το εσωτερικό του είναι …μόλις 2.200 τετραγωνικά μέτρα, με 230 από αυτές να είναι η σουίτα του ιδιοκτήτη. Μπορεί να φιλοξενήσει 14 άτομα (και 37 ακόμη προσωπικό) ενώ μέχρι και τα 3 βοηθητικά σκάφη είναι σχεδιασμένα από τoν Starck.

Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko yacht-a11 yacht-a14

Τι να το κάνεις όμως το «Α» αν ο καημός σου είναι τα πανιά και ο άνεμος; Έτσι –πιθανολογούμε- σκέφθηκε ο Melnichenko, οπότε 3 μόλις χρόνια μετά την παραλαβή του «Α», παρήγγειλε το δεύτερο «Α», αυτή τη φορά ως ιστιοφόρο. Αλλά τι ιστιοφόρο! Τρικάταρτο, με ιστία από ανθρακονήματα που φθάνουν τα 90 μέτρα ύψος, συν ντίζελ μηχανές, σε ένα εκπληκτικό και πάλι σχέδιο του Starck (ο οποίος έχει φαίνεται πάρει εργολαβία το μεράκι του Ρώσου). Το ιστιοφόρο θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με 143 μέτρα μήκος, 8 καταστρώματα, ελικοδρόμιο, 54 άτομα πλήρωμα, και κόστος … 400 εκατομμύρια δολάρια!

Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko Andrey Melnichenko

Βέβαια και αυτό το σχέδιο είχε ήδη προκαλέσει απίστευτα σχόλια, λόγω τεράστιου όγκου.

Είμαστε σίγουροι πάντως πως θα βρεθεί λύση, ενώ ήδη το προηγούμενο «Α» έχει βγει προς πώληση, κοψοχρονιά, στα 300 εκατομμύρια δολάρια!



Spread the love