Spread the love


Ένα από τα πολλά και γνωστά club του Παρισιού, το Bataclan, έμεινε στις μνήμες μας για την χειρότερη στιγμή του. Εκείνη που οι παρανοικοί ισλαμιστές εκτέλεσαν 90 θαμώνες του. Το Bataclan όμως δεν το έβαλε κάτω και φέτος άνοιξε ξανά, με μια συναυλία γεμάτη συγκίνηση από τον Sting.«Αυτή τη βραδιά, πρέπει να συμβιβάσουμε δύο αποστολές: καταρχάς να θυμηθούμε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, κατόπιν να γιορτάσουμε τη ζωή, τη μουσική σε αυτόν τον ιστορικό χώρο», είπε ο Sting μέσα σε φορτισμένο κλίμα.

bataclan-1

Και είχε δίκιο καθώς οι παριζιάνοι ξαναγέμισαν το club το Σάββατο, εκεί που ένα χρόνο πριν, στις 13 Νοεμβρίου του 2015, θα ξεκίναγε μια νύχτα γεμάτη τρόμο για την πόλη αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Οι φονταμελιστές του ISIS δολοφόνησαν με τον φρικτότερο τρόπο 90 θαμώνες, από τους εκατοντάδες που είχαν φθάσει στο Bataclan (ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίσμα του 19ου αιώνα και από τα γνωστότερα rock clubs του Παρισιού) για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του καλιφορνέζικου συγκροτήματο Eagles of Death Metal.

bataclan-2

Πολλοί θεατές από τους περίπου 1.500 στην φετινή τόσο ιδιαίτερη συναυλία ήταν συγγενείς των θυμάτων (πέρα από τους νεκρούς υπήρξαν και πάνω από 200 τραυματίες), οπότε μπορεί κανείς να φανταστεί το πόσο έντονη ήταν η ατμόσφαιρα. O Sting ζήτησε πριν ξεκινήσει η συναυλία να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, δηλώνοντας “δεν θα τους ξεχάσουμε”. Επίσης τα έσοδα από τα εισητήρια προσφέρθηκαν σε δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς που φροντίζουν τους επιζώντες της επίθεσης.

https://www.youtube.com/watch?v=WAiwimKeUzQ

Με αυτό τον τρόπο όπως και με δεκάδες παρόμοιες εκδηλώσεις, η Γαλλία προσπάθησε, ένα χρόνο μετά την επίθεση, να δείξει πως η ζωή συνεχίζεται και πως ο στόχος των τρομοκρατών να εκφοβίσουν και να επηρεάσουν ριζικά την καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών δεν επιτεύχθηκε. Όπως δήλωσε ένας θαμώνας μετά τη συναυλία “απόψε ήταν πανέμορφα. Ο Sting τα έδωσε όλα, και ξεχάσαμε τους φόβους μας”.



Spread the love