Spread the love


Μπορεί η διαμονή των Ομπάμα στον Λευκό Οίκο να πλησιάζει στο τέλος της, ωστόσο η προεδρική οικογένεια των ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσει από την επίσημα κατοικία προτού γιορτάσει με λαμπρότητα τα τελευταία της Χριστούγεννα σε αυτή.


Για μια ακόμη φορά, η Μισέλ Ομπάμα συνεργάστηκε με τον βετεράνο διοργανωτή εκδηλώσεων Μπράιαν Ραφαέλι ώστε να φέρει εις πέρας το πελώριο έργο της διακόσμησης του Λευκού Οίκου.

Πέρυσι, ο Ραφαέλι και η Πρώτη Κυρία ζήτησαν από Αμερικανούς σχεδιαστές μόδας να τους βοηθήσουν να «ντύσουν» με γιορτινό τρόπο ξεχωριστά δωμάτια. Για τα φετινά Χριστούγεννα, ωστόσο, επιλέχθηκε ως κύριο διακοσμητικό θέμα το δώρο, όχι μόνο με την έννοια του υλικού αγαθού που προσφέρεται στις γιορτές αλλά και ως κάτι που θεωρούμε πολύτιμο, όπως ήταν π.χ. για τους Ομπάμα η ευκαιρία να περάσουν οχτώ χρόνια σε αυτό το εκπληκτικό οίκημα.

Σύμφωνα με την Vogue, η διακόσμηση του Λευκού Οίκου ξεπέρασε φέτος σε λαμπρότητα κάθε προηγούμενη χρονιά καθώς περιλάμβανε:

– Περισσότερα από 56 σπιτάκια «πιπερόριζας» (παραδοσιακό γλυκό) φτιαγμένα από 200.000 τουβλάκια Lego

– 63 πελώρια χριστουγεννιάτικα δέντρα με το μεγαλύτερο να φθάνει τα 6 μέτρα ύψος

– 65.000 γιορτινά στολίδια

– Πάνω από 8.000 φιόγκους και 7.500 κόκκινες κορδέλες

– Πάνω από 380 μέτρα γιρλάντες

– 109 στεφάνια

– 32 χιονανθρώπους

Συνολικά για τη διακόσμηση εργάσθηκαν 100 εθελοντές για 10 μέρες, ενώ το αποτέλεσμα θα το χαίρονται οι χιλιάδες επισκέπτες που θα δεχθεί ο Λευκός Οίκος μέχρι τα Χριστούγεννα.

white-house-christmas-deco-2 white-house-christmas-deco-3 white-house-christmas-deco-4 white-house-christmas-deco-5 white-house-christmas-deco-6 white-house-christmas-deco-7 white-house-christmas-deco-8 white-house-christmas-deco-9 white-house-christmas-deco-10 ob3 ob5



Spread the love