Spread the love


Η σοκολάτα Toblerone είναι από τις αδυναμίες μας, το ομολογούμε. Και μάλιστα η μεγάλη συσκευασία, εκείνη κοντά στο μισό μέτρο, που την παραγγέλναμε παλιά σε όποιο συγγενή  μας ταξίδευε στο εξωτερικό να μας την αγοράσει από τα Duty Free. Τώρα όμως κλαίμε γιατί η Toblerone αραίωσε!

Το παράξενο τριγωνικό σχήμα της Toblerone την έκανε διάσημη, αλλά και η γεύση της δεν πήγαινε πίσω. Έμοιαζε με μια τριγωνική τσουγκράνα και για να κόψεις ένα κομμάτι ζοριζόσουν (μέχρι να καταλάβεις ότι έσπαγε πολύ πιο εύκολα αν πίεζες κάθε κομμάτι “δόντι” από την πάνω πλευρά του προς τα μέσα).

toblerone_1

toblerone_4

Σήμερα όμως για λόγους οικονομίας, σε κάποιες συσκευασίες της στη Βρετανική αγορά η απόσταση μεταξύ των “δοντιών” μεγάλωσε και έγινε τεράστια. Έτσι ναι μεν η σοκολάτα θα παραμένει ίδια σε μήκος αλλά θα είναι πιο ελαφριά σε βάρος και βέβαια δεν θα βλέπεται! Η αλλαγή έγινε καθώς παγκοσμίως υπάρχει αύξηση της τιμής του κακάο και η Toblerone δεν μπορούσε να μείνει ανταγωνιστική.

toblerone_3

Φυσικά το νέο δεν έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ευχαρίστηση από τους λάτρεις της Toblerone, που έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στα social media όπου έγινε κόλαση. Μάλιστα, στη Βρετανία κάποιοι συνδέουν αυτή την αλλαγή και με το Brexit, με φωτογραφίες της σοκολάτας πριν (προ δημοψηφίσματος δηλαδή) και σήμερα (την εποχή του Brexit).

Toblerone



Spread the love