Spread the love


Σκάνδαλο έσκασε στην Αυστραλία, αφού υπάλληλοι εταιρειών κινητής τηλεφωνίας πουλάνε τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούν οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων

Υπάλληλοι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας Optus, Telstra και Vodafone, που εργάζονται σε τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών των εταιριών αυτών στο εξωτερικό (Ινδία, Μαλαισία κ.ά.) και έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα, τα πουλούν σε όποιον ενδιαφέρεται γι’ αυτά και πληρώνει το κατάλληλο αντίτιμο.

Αυτήν την αποκάλυψη έκαναν εφημερίδες του εκδοτικού οίκου Fairfax σε σχετικά τους δημοσιεύματα, στα οποία επίσης αναφέρουν ότι μία εταιρία που έχει την έδρα της στη Βομβάη, πουλά τα προσωπικά δεδομένα Αυστραλών όπως είναι οι διευθύνσεις των σπιτιών τους, τα στοιχεία των τηλεφώνων τους καθώς και τις επαφές και τα μηνύματά τους, από $350 έως $1.000. Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο, αν τα στοιχεία αυτά ανήκουν σε δημόσια πρόσωπα ή άλλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, τότε η τιμή πώλησης των προσωπικών τους δεδομένων ανεβαίνει κατά πολύ.

Το φοβερό της όλης υπόθεσης δεν είναι μόνο ότι οι Αυστραλοί λόγω αυτής της πρακτικής κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κλοπής της ταυτότητάς τους αλλά το γεγονός -σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα- ότι οι εταιρίες όπως η Optus, η Vodafone και η Telstra γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει.

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στο άρθρο, δημοσιογράφοι του συγκροτήματος Fairfax επικοινώνησαν με τις παραπάνω εταιρίες οι οποίες προς απάντηση είπαν ότι προσπαθούν να προστατεύσουν τα προσωπικά μας δεδομένα και εκσυγχρονίζουν συνεχώς τα συστήματα ασφαλείας τους.

Η πρακτική αυτή θέτει σε κίνδυνο και πολλές επιχειρήσεις της Αυστραλίας, αλλά και τους πελάτες τους, ένας κίνδυνος που είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πολλές μεγάλες εταιρίες όπως, π.χ., οι τράπεζες, που έχουν τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών τους στο εξωτερικό, αποθηκεύουν πολλά προσωπικά μας στοιχεία εκτός Αυστραλίας.

Το άρθρο κάνει, επίσης, αναφορά σε συγκεκριμένη εταιρία, την επονομαζόμενη Al Solutions, που εδρεύει στην Ινδία και η οποία διαφημίζει στην ελεύθερη αγορά ότι πουλά τα προσωπικά δεδομένα Αυστραλών και σε ενδιαφερόμενους στην Αυστραλία.

Από το neoskosmos.com



Spread the love