Spread the love


Τα drone έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Και πέρα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι εφαρμογές τους είναι τεράστιες, με ιδιαίτερα ελπιδοφόρες εκείνες που αφορούν την άμεση παροχή περίθαλψης.

Οι αυτόνομες ιπτάμενες συσκευές, γνωστές και ως drone ξεκίνησαν ως εργαλεία πολέμου όπου και συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ακόμη. Στην πορεία έγιναν παιχνίδι, πολύτιμο εργαλείο για φωτογράφους αλλά και για κάθε είδους εργασία επισκόπησης, ενώ το Amazon ήδη ετοιμάζει παράδοση προιόντων με drone.

Σε όλο αυτό τον καταιγισμό εξελίξεων πολλές προτάσεις φέρνουν τα drone και κοντά στον ασθενή και μερικές σας παρουσιάζουμε σήμερα. Η πρώτη θέλει το drone να δρα ως ιπτάμενος απινιδωτής και να προσφέρει πρώτες βοήθειες σε όποιον έχει υποστεί καρδιακή προσβολή. Η λογική ενός τέτοιου drone είναι όχι βέβαια η θεραπεία, αλλά η όσο πιο γρήγορη παροχή βοήθειας, που θα είναι κρίσιμη μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.

Drone

Στην δεύτερη πρόταση όμως, το drone μεγαλώνει και γίνεται το ίδιο ασθενόφορο. Ικανό να προσγειωθεί σε μικρούς χώρους, χωρά ένα ασθενή, και τον μεταφέρει πολύ πιο γρήγορα από το ταχύτερο όχημα-ασθενοφόρο, που όσο κι αν οι οδηγοί του ανοίγουν δρόμο, πάντα θα περιορίζεται από τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, μια πιο απλή πρόταση θέλει το drone να μεταφέρει ένα κιτ πρώτων βοηθειών σε κάποιο ασθενή, επίσης μια σωτήρια ενέργεια.

Δείτε τα video και ας ελπίσουμε μετά τις πολεμικές εφαρμογές, τα drone να αρχίσουν να σώζουν ζωές.



Spread the love