Spread the love


Στον Παρθενώνα ζητά η Gucci να κάνει επίδειξη μόδας κάτι που θα συζητήσει την Τρίτη στη συνεδρίασή του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ένα ξεχωριστό αίτημα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την Τρίτη καθώς τα μέλη του θα κληθούν να συζητήσουν την πρόταση της Gucci να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα!

Το αίτημα, κατατέθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και αφορά τη διοργάνωση fashion show την 1η Ιουνίου μπροστά από τον Παρθενώνα.

Η εταιρεία ζητά, επίσης, άδεια να κινηματογραφήσει την επίδειξη.

Κατά πληροφορίες η εισήγηση της Εφορίας προς το ΚΑΣ είναι αρνητική γιατί ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του Παρθενώνα για εκδηλώσεις.

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, θα έχει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην οποία θα καταλήξει η γνωμοδότηση του ΚΑΣ επί του αιτήματος της γνωστής εταιρείας ρούχων.

Δείτε το επίσημο site του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας εξηγούσαν ότι το αίτημα αφορά ένα κανονικό ντεφιλέ με πασαρέλα και μουσική.

Η «αγάπη» της Gucci για την αρχαία Ελλάδα είχε φανεί με την καμπάνια της σειράς «Διόνυσος» στα πλαίσια της οποίας αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram τρία βίντεο στα οποία ο Διόνυσος εμφανίζεται με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί, ενώ φωτογραφίζει τον εαυτό του τραβώντας selfie με το κινητό και μετράει την δημοφιλία των εικόνων του ανάλογα με τα «likes» που κερδίζει. Ο Κέκροπας μοιάζει ντυμένος σαν χίπις, ο Ιλισσός φορά γυναικεία αξεσουάρ και η Καλλιρρόη κρατά ένα iphone.

Μετά τα θόρυβο που πυροδότησε το «Gucci party» η εταιρία έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν ήταν στις προθέσεις της να προσβάλει τον ελληνικό πολιτισμό. Και πως η καμπάνια της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης και της καινοτόμου δημιουργικότητας που προωθεί.

Σάλος προκλήθηκε όμως και με την επίδειξη του οίκου μόδας στο αβαείο του Γουέστμινστερ, στην καρδιά του Λονδίνου, αυτή τη φορά στους συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας της Αγγλίας. Πρόκειται για το αβαείο όπου φιλοξενούνται οι γάμοι και οι κηδείες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, αλλά και το μνημείο όπου έχουν ενταφιαστεί μεγάλες μορφές της Βρετανίας, όπως ο Κάρολος Δαρβίνος και ο Ισαάκ Νεύτων.

Δείτε το facebook της εταιρίας

Δείτε το official site της εταιρίας

My #gucci ? Be different! @gucci #guccigram#AlessandroMichele#ggblooms#ggcaleido#instagram

A post shared by Derya (@deryaacakirsoy) on

Παρθενώνας

 

 



Spread the love