Spread the love


Εκπληκτικό θέαμα: Παγόβουνο-γίγας ανοιχτά των ακτών του Καναδά είχαν την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της μικρής πόλης του Φέριλαντ.

Παγόβουνο-γίγας ανοιχτά των ακτών του Καναδά: Ένα εκπληκτικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της μικρής πόλης του Φέριλαντ στον Καναδά.

Σύμφωνα με το καναδικό CBC News, μέσα στο Σαββατοκύριακο του Πάσχα, ο δρόμος κοντά στην πόλη Φέριλαντ ήταν γεμάτοι, καθώς φωτογράφοι – επαγγελματίες και ερασιτέχνες- σταματούσαν για να φωτογραφήσουν τον παγωμένο κολοσσό, ο οποίος έριξε τη σκιά του στη μικρή πόλη.

Ένα παγόβουνο-γίγας, με ύψος κατά 15 φορές μεγαλύτερο από το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό, περνά από την περιοχή, στον δρόμο του προς τον Νότο.

Κάθε χρόνο, έχουμε στον Καναδά την «εποχή των παγόβουνων». Φέτος, όμως, ξεκίνησε νωρίς, καθώς συνήθως τα παγόβουνα κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι.

«Είναι ένα πελώριο παγόβουνο και είναι τόσο κοντά που οι άνθρωποι μπορούν να βγάλουν καλές φωτογραφίες» δήλωσε στο The Canadian Press ο δήμαρχος, Έιντριαν Κάβανο. «Είναι το μεγαλύτερο που έχω δει ποτέ εδώ γύρω».

Όπως αναφέρει το BBC, η περιοχή στα ανοιχτά της Νέας Γης και του Λαμπραντόρ είναι γνωστή ως «iceberg alley» (η «οδός των παγόβουνων»), λόγω των μεγάλων όγκων πάγου που κατεβαίνουν κάθε άνοιξη από την Αρκτική. Το συγκεκριμένο φάνηκε να έχει κολλήσει, παραμένοντας στην περιοχή. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο παγόβουνο, που βρίσκεται αρκετά κοντά, ώστε να δίνει καλές ευκαιρίες για φωτογραφίες.

Δείτε πληροφορίες για τον Καναδά στο Wikipedia.org

Το φαινόμενο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, ωστόσο οι κίνδυνοι από την πλεύση των τεράστιων παγόβουνων προς τον Νότο είναι μεγάλοι για τα πλοία και τους ναυτικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=Ga57YGDfYYM

 



Spread the love