Spread the love


Πανικός στο Μάντσεστερ. Νέο ναρκωτικό μετατρέπει σε «αγάλματα» τους χρήστες

Σε συναγερμό βρίσκεται το Μάντσεστερ, αφού πληθαίνουν οι καταγγελίες για ένα νέο απαγορευμένο ναρκωτικό, το οποίο παραλύει και μετατρέπει σε «αγάλματα» όσους κάνουν χρήση του.

Δείτε πληροφορίες για το Μάντσεστερ στο Wikipedia.org

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 11 άτομα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος χρειάστηκε να παραμείνει για 48 ώρες προκειμένου να του χορηγηθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή.

 Η αστυνομία του Μάντσεστερ είχε αρκετούς μήνες πριν την πληροφορία για τη δημιουργία ενός νέου ναρκωτικού, το οποίο ως βάση είχε τη συνθετική κάνναβη και ονομάζεται Spice, ωστόσο ελάχιστοι γνώριζαν τις παρενέργειές του.

Όλα άρχισαν να γίνονται πιο ξεκάθαρα όταν το βράδυ της Παρασκευής δύο φίλοι μεταφέρθηκαν από την παρέα τους στο νοσοκομείο αφού έπεσαν και χτύπησαν στο κεφάλι τους, μην μπορώντας να κουνήσουν ούτε χέρια, ούτε πόδια.

Τα πρώτα βίντεο μάλιστα που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν ανθρώπους να μετατρέπονται σε «αγάλματα» και να κοκαλώνουν σε όποια θέση κι αν βρίσκονται.

Αν και το “Spice” έχει γίνει γνωστό σαν νέο ναρκωτικό εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση στη χρήση του.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι φαίνεται να είχαν χάσει τη ζωή τους στη Σουηδία μέσα στο 2014 από το ναρκωτικό “spice”, ενώ δεκάδες θάνατοι έχουν επίσης καταγραφεί και στην Ρωσία όπου το νέο συνθετικό ναρκωτικό κάνει θραύση. Το Spice (Spice Silver, Spice Gold και Spice Diamond) παρασκευάζεται από χημικά υποκατάστατα κάνναβης, είναι φθηνό (περίπου δέκα ευρώ ανά γραμμάριο), διαλύεται σε τσάι και σύμφωνα με τους ειδικούς αν καπνιστεί μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ή να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια και ακαριαίο θάνατο.

Τα συστατικά του είναι δύσκολο να εντοπιστούν εφόσον τα περισσότερα μπορούν νόμιμα να αποκτηθούν από το ίντερνετ. Το Spice αποτελείται στην ουσία από μείγμα βοτάνων και πλασάρεται στο εμπόριο ως νόμιμο “αρωματικό θυμίαμα” ή ως “φυτικό μείγμα για κάπνισμα”. Εξαιτίας των χημικών συστατικών του η επίδραση του Spice στον οργανισμό είναι άμεση όπως και ο εθισμός ενός χρήστη. Γιατροί προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι από το συγκεκριμένο ναρκωτικό μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από την ηρωίνη λόγω του πολύ ευκολότερου τρόπου να το προμηθευτεί κανείς, και της χαμηλής του τιμής.

Πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013 σημειώθηκαν στη Ρωσία πάνω από 20 θάνατοι που προκλήθηκαν από χρήση Spice, ενώ εκατοντάδες ήταν αυτοί που νοσηλέυτηκαν σύμφωνα με τον διευθυντή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ναρκωτικών.

https://www.youtube.com/watch?v=izbx0Cn_u9c

 



Spread the love