Spread the love


Κρις Κόρνελ: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής μέλος του συγκροτήματος Soundgarden

Κρις Κόρνελ: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής μέλος του συγκροτήματος Soundgarden σε ηλικία 52 ετών.
AdTech AdΤην είδηση μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο τον εκπρόσωπό του τραγουδιστή, Μπράιαν Μπάμπερι.

Σύμφωνα με τον Μπάμπερι, ο διάσημος τραγουδιστής πέθανε “ξαφνικά και απροσδόκητα” το βράδυ της Τετάρτης στο Ντιτρόιτ και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Η οικογένειά του έχει διατάξει ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Ο τραγουδιστής είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του Twiter, μόλις οκτώ ώρες πριν ανακοινωθεί ο θάνατός του, πληροφορίες για τη συναυλία των Soundgarden στο Ντιτρόιτ.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, μουσικός, και κιθαρίστας πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα Grunge (γνωστού και ως “Ήχος του Σιάτλ”) τη δεκαετία του ’80 όταν ίδρυσε το συγκρότημα της indie rock “Soundgarden”, το οποίο βραβεύτηκε με Grammy για τα τραγούδια “Black Hole Sun” και “Spoonman”.

Η φωνή του εκτεινόταν σε τέσσερις οκτάδες και είχε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα στο τραγούδι ακόμα και μετά τη διάλυση των Soundgarden το 1997: Κυκλοφόρησε τέσσερα σόλο άλμπουμ (Euphoria Morning (1999), Carry On (2007), Scream (2009), και Higher Truth (2015) καθώς και τη μαγνητοφωνημένη συναυλία του “Songbook” το 2011 και συμμετείχε σε πολλά soundtrack ταινιών.

Το 1990 ίδρυσε την μπάντα “Temple of a Dog”, στη μνήμη του φίλου του και τραγουδιστή των “Malfunkshun” and “Mother Love Bone”, Άντριου Μπόουν.

Ο Kορνέλ δημιούργησε το 2001 το συγκρότημα “Audioslave” μαζί με τους Tom Morello, Tim Commerford και Brad Wilk, που έφυγαν από τους “Rage Against the Machine”. Το 2010 επέστρεψε στους Soundgarden κατά την επανασύνδεσή τους.

Ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη και είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα. Είχε μάλιστα τραγουδήσει πρόσφατα μαζί με την Άννα Βίσση, με την οποία η οικογένειά του διατηρεί ισχυρούς δεσμούς.

Ξέχωρα από αυτό, ο Κρις Κορνέλ ήταν και κουμπάρος με την Άννα Βίσση, καθώς η Ελληνίδα σταρ έχει βαφτίσει τον γιο του.

Κρις Κορνέλ

Κρις Κόρνελ

Κρις Κορνέλ Κρις Κορνέλ Κρις Κορνέλ Κρις Κορνέλ



Spread the love