Spread the love


Ο Ομπάμα ολοκλήρωσε τις πενθήμερες οικογενειακές διακοπές του στην Ινδονησία επισκεπτόμενος τη Γιογκιακάρτα, μια αρχαία πόλη η οποία πλέον αποτελεί κέντρο τεχνών και για την οποία η ανθρωπολόγος μητέρα του πέρασε αρκετά χρόνια ερευνώντας τη ζωή των χωρικών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα , που είχε ζήσει στην Ινδονησία όταν ήταν μικρός, έφθασε στη χώρα την Τετάρτη μαζί με την οικογένειά του. Το αεροσκάφος τους προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Γιογκιακάρτα, ενώ για την ασφάλειά τους επιστρατεύτηκαν 650 άντρες των υπηρεσιών ασφαλείας!

Η οικογένεια Ομπάμα πέρασε τρεις μέρες στο Μπαλί, φωτογραφήθηκε να κάνει ράφτινγκ και επισκέφτηκε πλήθος μνημείων.

Η οικογένεια Ομπάμα πέρασε τρεις μέρες στο Μπαλί, φωτογραφήθηκε να κάνει ράφτινγκ και επισκέφτηκε πλήθος μνημείων.

Δείτε τον Μπάρακ Ομπάμα στο Facebook, το Twitter και το Instagram

Ομπάμα

Ομπάμα

Ομπάμα

Ωστόσο, το ταξίδι αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Η μητέρα του Αν Ντάνχαμ χώρισε από τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, ξαναπαντρεύτηκε έναν άντρα με καταγωγή από την Ινδονησία και έτσι το 1967, όταν ο Ομπάμα ήταν 6 ετών, μετακόμισαν στην Τζακάρτα.

Τελικά, η μητέρα του χώρισε και από τον δεύτερο σύζυγό της και έτσι μετακόμισε στην Γιογκιακάρτα για να μελετήσει τις τεχνικές των χωρικών στη βιοτεχνία, ενώ ο 10χρονος τότε Μπαράκ επέστρεψε στη Χαβάη για να ζήσει με τους παππούδες του.

Στη Γιογκιακάρτα, πάντως, η Αν Ντάνχαμ κατάφερνε να κερδίζει επιχορηγήσεις από διεθνή ιδρύματα. Έτσι, εργάστηκε στην ανάπτυξη βοηθώντας τους χωρικούς να λάβουν δάνεια για να ξεκινήσουν μικρές επιχειρήσεις, ενώ η περιοχή αποτέλεσε και το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής της.

Ο Ομπάμα αναμένεται να μιλήσει σε συνέδριο για την ινδονησιακή διασπορά στην Τζακάρτα το Σάββατο.

Ομπάμα

Ομπάμα

​Φωτογραφίες: AP

Δείτε και άλλα θέματα σχετικά με τον Ομπάμα στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)

 



Spread the love