Spread the love


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Ιράν! Μια πρωτοφανής επίθεση σημειώθηκε στην Τεχεράνη. Ήταν διπλή και συντονισμένη σε δυο σημεία.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους, ενώ κρατούν τέσσερις ομήρους. Πριν λίγη ώρα μάλιστα η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εντός του κοινοβουλίου υπήρξε και επίθεση από καμικάζι ο οποίος ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Σύμφωνα με το Reuters, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ. «Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars στην περιοχή του μαυσωλείου του Αγιατολαχ Χομεϊνί τέσσερις τρομοκράτες άνοιξαν πυρ. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ένας κηπουρός του μαυσωλείου, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί επισκέπτες του χώρου.

Άνδρες της ασφάλειας άνοιξαν πυρ κατά των ενόπλων. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας από τους δράστες, πιθανόιτατα γυναίκα, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί. Ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας, ενώ ένας ακόμη κατάπιε ένα χάπι με κυάνιο και αυτοκτόνησε για να αποφύγει τη σύλληψη.Σύμφωνα με το Fars οι δυνάμεις ασφαλείας έχει συλλάβει μια γυναίκα η οποία ήταν επίσης ζωσμένη με εκρηκτικά ωστόσο δεν κατάφερε να τα πυροδοτήσει.

 



Spread the love