Spread the love


Οι υποψήφιοι του κινήματος του Εμανουέλ Μακρόν έφτασαν πρώτοι σε 10 από τις 11 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας στο εξωτερικό. Η συμμετοχή ήταν ωστόσο πολύ χαμηλή, στο 19,1%.

Οι υποψήφιοι του κινήματος του Εμανουέλ Μακρόν έφτασαν πρώτοι σε 10 από τις 11 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας στο εξωτερικό. Η συμμετοχή ήταν ωστόσο πολύ χαμηλή, στο 19,1%.

Πρόκειται για έναν πραγματικό τυφώνα: το κίνημα του Μακρόν σάρωσε στις περιφέρειες του εξωτερικού, όπου οι ψηφοφόροι ψήφισαν νωρίτερα, για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθεί στη Γαλλία στις 11 Ιουνίου. Ας σημειωθεί ότι το κίνημα του Μακρόν είχε σαρώσει στο εξωτερικό και κατά την προεδρική εκλογή.

Η συνέπεια της χαμηλής προσέλευσης είναι ότι περιορίζει μηχανικά τον αριθμό των υποψηφίων βουλευτών που μπαίνουν στον δεύτερο γύρο και εμποδίζει όσους πήραν πάνω από το 50% των ψήφων να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.
Οι Γάλλοι που ζουν στο εξωτερικό εκπροσωπούνται από 4 βουλευτές του δεξιού κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί (Frédéric Lefebvre, Claudine Schmid, Alain Marsaud και Thierry Mariani), 4 βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος (Axelle Lemaire, Philip Cordery, Arnaud Leroy και Pierre-Yves Le Borgn), 1 Οικολόγο (Sergio Coronado), έναν της αριστεράς (Pouria Amirshahi) και έναν του κεντρώου κόμματος (Meyer Habib).

Δείτε τον Μακρόν στο Facebook και το Twitter

Δείτε ενδεικτικά κάποιες περιφέρειες

Ποιοί κέρδισαν στην 1η περιφέρεια (Καναδάς και ΗΠΑ)
Ο βουλευτής του κόμματος Μακρόν «Η Δημοκρατία εμπρός» ήρθε μακράν πρώτος με 57,53% δεύτερος ο υποψήφιος του δεξιού κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί Frédéric Lefebvre, με 14,53 %.
«Οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ και του Καναδά εξέφρασαν εκ νέου την υποστήριξή τους στον Εμανουέλ Μακρόν, επέλεξαν μια καθαρή προεδρική πλειοψηφία και δήλωσαν την θέλησή τους για ανανέωση», δήλωσε ο νικητής.

2η περιφέρεια (Κεντρική Αμερική, Νότια Αμερική και Καραϊβική)
Πρώτη ήρθε η υποψήφια του Μακρόν Paula Forteza, με 43,17 % των ψήφων ενώ δεύτερος ήρθε ο Οικολόγος με 23,61%. Οι δυό τους θα βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που θα γίνει στις 17 Ιουνίου.

3η περιφέρεια (Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία)
Μακράν πρώτος ο υποψήφιος του Μακρόν Alexandre Holroyd, με 57,80 % των ψήφων, ο οποίος αφήνει πίσω του την ως προ ολίγου καιρού υφυπουργό του Σοσιαλιστικού κόμματος Axelle Lemaire, με 9,83 % των ψήφων. Ακόμη πιο πίσω η υποψήφια του δεξιού κόμματος, Laurence Azzena-Gougeon, με 8,82 %.

4η περιφέρεια (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία)
Το κίνημα του Μακρόν και το νεοκομμουνιστικό κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν θα μονομαχήσουν στον δεύτερο γύρο. Ο υποψήφιος του Μακρόν Pieyre-Alexandre Anglade (LRM) πήρε 52,27 % , ενώ η υποψήφια του Μακρόν Sophie Rauszer πήρε 10,95 %. Το δεξιό κόμμα πήρε 9,08 % και το Σοσιαλιστικό κόμμα 6,28 % των ψήφων.

5η περιφέρεια (Ανδόρα, Ισπανία, Μονακό, Πορτογαλία)
Η υποψήφια του Μακρόν σάρωσε με πάνω από 50 %, αλλά η πολύ χαμηλή συμμετοχή δεν της επιτρέπει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Οι υποψήφιοι του Μελανσόν και των Οικολόγων ακολουθούν με 15,52 %. Τέταρτη ήρθε η υποψήφια του Σοσιαλιστικού κόμματος, Gabrielle Siry με 8,13 % .

6η περιφέρεια (Ελβετία και Λιχντενστάιν)
Ο υποψήφιος του Μακρόν Joachim Son Forget είναι μακράν πρώτος με 63,55 %, αλλά η πολύ χαμηλή συμμετοχή (25 %) δεν του επιτρέπει να εκλεγεί. Θα μονομαχήσει στον δεύτερο γύρο με την δεξιά βουλευτή Claudine Schmid η οποία πήρε μόνο 15,76 %.
7η περιφέρεια (Κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια)
Πρώτος ο υποψήφιος του Μακρόν Frédéric Petit, με 54,03 % των ψήφων, δεν εκλέγεται λόγω χαμηλής συμμετοχής. Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος ήρθε δεύτερος με 13,88 %. Ο δεξιός υποψήφιος Philippe Gustin, δεν πέρασε στον πρώτο γύρο, με 8,16 %.

8η περιφέρεια (Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ)
Η υποψήφια του Μακρόν Florence Drory (36,73%) και ο δεξιός βουλευτής Meyer Habib ( 35,51 %) θα μονομαχήσουν στον δεύτερο γύρο.

Δείτε και άλλα θέματα με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)



Spread the love