Spread the love


Οι ευρωβουλευτές αποχαιρετούν σήμερα την Σιμόν Βέιλ, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έναρξη της σημερινής της συνεδρίασης τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της Γαλλίδας πολιτικού Σιμόν Βέιλ.

«Ένας σημαντικός άνθρωπος της εποχής μας που άφησε το σημάδι της στην ευρωπαϊκή ιστορία» την χαρακτήρισε ο πρόεδρος Αντόνιο Ταγιάνι και πρόσθεσε: «Ανήκει στη γενεά των μεγάλων πνευμάτων, όπως και ο Χέλμουτ Κολ».

Σημείωσε πως η Γαλλίδα πολιτικός ως πρώτη πρόεδρος του  άμεσα εκλεγμένου ΕΚ ηγήθηκε αυτού του κοινοβουλίου στα πρώτα του βήματα και έθεσε τα θεμέλια για τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ παρέθεσε στη συνέχεια ένα απόσπασμα από όσα η ίδια είχε πει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

«Η φωνή της Συνέλευσης μας, ισχυρή, με την άμεση εντολή που έχει λάβει, μπορεί να απευθυνθεί σε όλους και να κάνει τη φωνή της να ακουστεί στο υψηλότερο επίπεδο λήψης αποφάσεων».

Το ΕΚ θα τιμήσει τη Σιμόν Βέιλ στα πλαίσια ειδικής τελετής την Τρίτη το μεσημέρι στην ολομέλεια.

Η  ειδική τελετή προς τιμήν της Σιμόν Βέιλ θα γίνει στις 13.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), ακριβώς πριν τις ψηφοφορίες και θα ξεκινήσει με ομιλία του Αντόνιο Ταγιάνι, θα ακολουθήσει ένα σύντομο βίντεο για τη ζωή της Γαλλίδας πολιτικού και στη συνέχεια θα μιλήσει ο Γκι Φερχόφστατ ως επικεφαλής του κόμματος των φιλελευθέρων στο οποίο ήταν μέλος η Σιμόν Βέιλ.

 

 

 

 



Spread the love