Spread the love


Στην αντεπίθεση περνά η Αντζελίνα Τζολί, έπειτα από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε για τις οντισιόν από τις οποίες πέρασαν παιδιά στην Καμπότζη προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα της ταινία.

Η ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη του ΟHΕ Αντζελίνα Τζολί αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έκανε κόλπα σε παιδιά στην Καμπότζη κατά τη διάρκεια των οντισιόν από τις οποίες πέρασαν για να παίξουν στην ταινία της για τους Ερυθρούς Χμερ.

Μιλώντας η ίδια στο Vanity Fair, αναφερόμενη στην ταινία, εξήγησε πώς χρησιμοποίησαν ένα παιχνίδι στο κάστινγκ με χρήματα στο οποίο δίνοντας λεφτά σε φτωχά παιδιά και στη συνέχεια τους τα έπαιρναν.

Η συνέντευξη προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με πολλούς να κατηγορούν την Τζολί για «εκμετάλλευση».

Στη συνέντευξη, όπως σημειώνει το BBC, η Τζολί εξηγεί πως οι σκηνοθέτες έψαξαν στις φτωχογειτονιές και τα ορφανοτροφεία για να βρουν ηθοποιούς για την ταινία, και «αναζητούσαν συγκεκριμένα παιδιά που είχαν βιώσει δυσκολίες».

Στο παιχνίδι ζητούσαν από τα παιδιά να αρπάξουν κάποια χρήματα και στη συνέχεια μόλις τα έπιαναν τους ζητούσαν να σκεφτούν ένα ψέμα που να εξηγεί τον λόγο που τα έκλεψαν.

«Η Srey Moch (που τελικά επιλέχτηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο) ήταν το μόνο παιδί που κοίταζε τα χρήματα για πάρα πολλή ώρα», είπε η Τζολί στο περιοδικό και συνέχισε περιγράφοντας πόσο έντονα συναισθήματα εκδήλωσε η μικρή όταν της ζητήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα.

Αντζελίνα Τζολί

«Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια για τι προορίζονταν τα χρήματα, είπε ότι ο πατέρας της είχε πεθάνει και δεν είχαν αρκετά χρήματα για μία καλή κηδεία».

Οι δηλώσεις αυτές ήταν που προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση των χρηστών των κοινωνικών δικτύων που καταφέρθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της ηθοποιού.

«Είμαι αναστατωμένη για το γεγονός ότι μια προφορική άσκηση σε έναν αυτοσχεδιασμό, από μία πραγματική σκηνή της ταινίας, γράφτηκε σαν να είναι ένα πραγματικό σενάριο», είπε η Τζολί σε δήλωσή της. «Το νόημα αυτής της ταινίας είναι να στρέψει την προσοχή στη φρίκη που τα παιδιά αντιμετωπίζουν στον πόλεμο και να βοηθήσει στον αγώνα να προστατευτούν. Ο υπαινιγμός ότι πραγματικά χρήματα αφαιρέθηκαν από ένα παιδί κατά τη διάρκεια μίας οντισιόν είναι ψευδής και ανησυχητικός. Θα είχα εξοργιστεί αν αυτό είχε συμβεί», τόνισε η Τζολί.

Όπως τόνισε επίσης η Τζολί, ελήφθη κάθε μέτρο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η άνεση και η ευημερία των παιδιών στην ταινία από την ακροάσεις μέχρι και την παραγωγή.Αντζελίνα Τζολί

 



Spread the love