Spread the love


Σάλο προκάλεσε με φωτογραφία της στα social media η Αλίγια Σαγίεβα, η μικρότερη κόρη του Προέδρου του Κιργιστάν.

Σάλο προκάλεσε με φωτογραφία της στα social media η Αλίγια Σαγίεβα, η μικρότερη κόρη του Προέδρου του Κιργιστάν.

Η Σαγίεβα πόσταρε στο Instagram, τον περασμένο Απρίλιο μια φωτογραφία της σχεδόν γυμνή, να θηλάζει τον μόλις ενός μηνός τότε γιο της, Ταμίρ. «Θα θηλάζω το παιδί μου όπου και όποτε χρειάζεται να φάει».

φωτογραφία

Ακολούθησε σάλος. Τα σχόλια έπεσαν βροχή με πολλούς να την κατηγορούν για ανήθικη συμπεριφορά. Και κάπως έτσι η Σαγίεβα αναγκάστηκε να κατεβάσει τη φωτογραφία.

Πόσταρε άλλη στην οποία είχε φροντίσει να καλυφθεί με μια κουβέρτα

Σε συνέντευξή της στο BBC η Σαγίεβα είπε ότι μια κουλτούρα που εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τη γυναικεία εικόνα προκάλεσε την οργή και όχι η εικόνα αυτή καθεαυτή.
«Το σώμα μου δεν είναι τυχαία, είναι ένα όργανο», είπε η 20χρονη καλλιτέχνις. «Σκοπός του είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες του μωρού ου και όχι να γίνει σεξουαλικό αντικείμενο», συμπλήρωσε.
«Οταν θηλάζω το μωρό μου αισθάνομαι σαν να δίνω το καλύτερο που μπορώ. Το να φροντίζω το μωρό μου και να καλύπτω τις ανάγκες του είναι πιο σημαντικό για μένα από το τι λένε οι άλλοι για μένα».

Η κοινωνία του Κιργιστάν είναι συντηρητική και μουσουλμανική στην πλειοψηφία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σαγίεβα υποστήριξε ότι ακόμη και οι γονείς της κατέκριναν την εικόνα που πόσταρε στο Instagram.
«Δεν τους άρεσε. Και το καταλαβαίνω γιατί η νεότερη γενιά είναι λίγοτερο συντηρητική από τους γονείς τους. Η μαμά μου έλαβε μηνύματα απο φίλες της.

Η Σαγίεβα πάντως, θεωρείται, πέρα από τη εν λόγω φωτογραφία, ανατρεπτική για το συντηρητικό Κιργιστάν για ένα ακόμη λόγο: Μαζί με τον Ρώσο σύζυγό της κάνουν χορτοφαγική ζωή σε μια χώρα που παραδοσιακό είναι κρεατοφαγική.

 



Spread the love