Spread the love


Όταν είδε τον δίχρονο αδελφό του να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην πισίνα δεν έτρεξε να φωνάξει τους γονείς του αλλά, θυμούμενος μια σκηνή της ταινίας San Andreas, αποφάσισε να αντιγράψει τον πρωταγωνιστή Ντουέιν Τζόνσον και να του κάνει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη! 

Ο λόγος για τον 10χρονο Τζέικομπ Ο’ Κόνορ από το Ρόσβιλ του Μίσιγκαν, ο οποίος πριν καλά-καλά μπει στην εφηβεία θεωρείται ήδη ήρωας και μάλιστα με κάθε έννοια της λέξης. Όταν ο 10χρονος είδε τον αδελφό του μέσα στην πισίνα, βούτηξε μέσα στο νερό και κατάφερε να τον βγάλει έξω. Στη συνέχεια, άρχισε να του κάνει καρδιακές μαλάξεις για να επανακτήσει τις αισθήσεις του.

Όπως ακριβώς είχε δει τον «Βράχο» να κάνει στην ταινία που υπεραγαπούσε και είχε δει μόλις την περασμένη εβδομάδα. Η γρήγορη αντίδρασή του έσωσε τον δίχρονο Ντίλαν, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και πλέον έχει επιστρέψει σώος και αβλαβής στο σπίτι του.

«Ουάου! Υπέροχη ιστορία… Είσαι ένας πραγματικός ήρωας. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για εσένα» έγραψε στο Twitter ο Ντουέιν Τζόνσον, μόλις έμαθε για το περιστατικό.

 ταινίας

Η μητέρα του 10χρονου, Κρίστα Ο’ Κόνορ, δήλωσε στο BBC: «Έχω χάσει πραγματικά τα λόγια μου. Έχω μείνει έκπληκτη από τον Τζέικομπ. Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανοι για αυτόν».

Η ίδια αποκάλυψε στο βρετανικό δίκτυο ότι ο Τζέικομπ δεν πιστεύει ότι έκανε κάτι το εξαιρετικό αλλά αντέδρασε «φυσιολογικά». «Κάποιος τον ρώτησε εάν είναι ήρωας και εκείνος απάντησε απλά: “Δεν ξέρω”» είπε η μητέρα του, και συμπλήρωσε: «Μου κάνει εντύπωση που θυμήθηκε τη σκηνή από την ταινία αλλά είναι μια από τις αγαπημένες του και την είχε δει μόλις την περασμένη εβδομάδα».

Στη σκηνή, ο Ντουέιν Τζόνσον έκανε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στην «κόρη» του.

«Τρόμαξα όταν είδα τον Ντίλαν μέσα στην πισίνα» δήλωσε ο Τζέικομπ σε αμερικανικά ΜΜΕ.

«Στην αγαπημένη μου ταινία, San Andreas, έκαναν καρδιακές μαλάξεις στο σημείο που έγινε ο σεισμός και το τσουνάμι και το κορίτσι πνιγόταν… Αυτό κάνουν στις περισσότερες ταινίες. Πρώτα προσπαθούν να σώσουν τον άνθρωπο και αν αυτό δεν πιάσει τότε πηγαίνουν και φωνάζουν κάποιον» είπε ο ίδιος.

Ο Τζέικομπ, ο Ντίλαν και ο τρίτος αδελφός τους Γκάβιν ήταν στο σπίτι με τη γιαγιά τους ενώ η μητέρα τους ήταν στη δουλειά. Το νήπιο, όμως, ξέφυγε της προσοχής της γιαγιάς του και βγήκε έξω από το σπίτι του.

ταινίας
Από αριστερά: ο Γκάβιν, ο Ντίλαν και ο Τζέικομπ 

Μετά τις μαλάξεις, ο Ντίλαν έβηξε και έβγαλε από τους πνεύμονές του λίγο νερό αλλά επειδή δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του ο Τζέικομπ έτρεξε να το πει στη γιαγιά του. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο, που μετέφερε το νήπιο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

«Όταν έφτασα εκεί, ο Ντίλαν δεν είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του και του παρείχαν οξυγόνο. Έμεινε στο νοσοκομείο για δύο ημέρες» δήλωσε η μητέρα του, τονίζοντας παράλληλα ότι ο «Βενιαμίν» της οικογένειας είναι πλέον καλά και έχει επιστρέψει στο σπίτι.

 



Spread the love