Spread the love


Απευθείας συσχετισμό του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Αδόλφο Χίτλερ κάνει το γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του απεικονίζει -με τη βοήθεια του photoshop- τον Ντόναλντ Τραμπ τυλιγμένο με την αμερικανική σημαία να προτείνει το δεξί του χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό. 

«Ο αγών του», τιτλοφορείται το τεύχος, σε άμεση αναφορά στο  αυτοβιογραφικό βιβλίο «Ο αγών μου» του Χίτλερ, το οποίο αποτέλεσε το ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος.

Στον υπότιτλο επισημαίνεται: «Νεοναζί, Κου-Κλουξ-Κλαν, ρατσισμός: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποδαυλίζει το μίσος στην Αμερική». 

 

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει ιδιαίτερα επικριτικά τις «ίσες αποστάσεις» που τήρησε ο κ. Τραμπ από τους εμπλεκόμενους στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια από διαδηλωτές της «υπεροχής των λευκών».

O Aμερικανός πρόεδρος έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο σχολίασε τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια στις αρχές του μήνα. Ο Τραμπ κατηγόρησε και τις δύο πλευρές για τη βία, ρίχνοντας ευθύνες στους διαδηλωτές της «alt-left» που στέθηκαν απέναντι στους ακροδεξιούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερμανικός Τύπος «βάλλει» εναντίον του Αμερικανού προέδρου για τις εν λόγω δηλώσεις. Προ ημερών, το επίσης γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παρουσίασε στο πρωτοσέλιδό του τον Τραμπ ως μέλος της Κου Κλουξ Κλαν.

 

«Το πραγματικό πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ» έγραφε το πρωτοσέλιδο.

 



Spread the love