Spread the love


«Άνθρωποι μας τραβούσαν και μας αγκάλιαζαν. Δεν τους κατηγορώ, φυσικά δεν τους κατηγορώ. Αλλά ορισμένες στιγμές ήταν σοκαριστικές. Ο κόσμος ούρλιαζε, άνθρωποι έκλαιγαν και τα χέρια τους ήταν βρεγμένα από τα δάκρυά που μόλις είχαν σφουγγίσει από το πρόσωπό τους πριν μου σφίξουν το χέρι»…λέει ο πρίγκιπας Χάρι.

«Άνθρωποι μας τραβούσαν και μας αγκάλιαζαν. Δεν τους κατηγορώ, φυσικά δεν τους κατηγορώ. Αλλά ορισμένες στιγμές ήταν σοκαριστικές. Ο κόσμος ούρλιαζε, άνθρωποι έκλαιγαν και τα χέρια τους ήταν βρεγμένα από τα δάκρυά που μόλις είχαν σφουγγίσει από το πρόσωπό τους πριν μου σφίξουν το χέρι»…

Με τα λόγια αυτά ο πρίγκιπας Χαρί εξέφρασε τα συναισθήματα που βίωσε την ώρα που ακολουθούσε το φέρετρο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, την ημέρα της κηδείας της.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μίλησαν στο BBC για τις δύσκολες ώρες που πέρασαν μετά το θάνατο της μητέρας τους σε τροχαίο το 1997. Στο ντοκιμαντέρ, που αναμένεται να προβληθεί ολόκληρο την Κυριακή, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε για πρώτη φορά και για το πώς τους πληροφόρησε για το θάνατο της Νταϊάνα ο πρίγκιπας Κάρολος.

«Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να κληθεί να κάνει ένας γονέας είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος γονιός πέθανε. Αλλά στάθηκε στο πλευρό μας, ήταν ο γονιός που μας είχε απομείνει και προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να διασφαλίσει ότι θα μας φρόντιζαν» είπε ο πρίγκιπας Χάρι, και συμπλήρωσε: «Αλλά, ξέρετε, θρηνούσε και αυτός. Ο νεαρότερος πρίγκιπας αποκάλυψε, επίσης, ότι αρχικά δεν αισθάνθηκε θλίψη αλλά αντιμετώπισε την είδηση με δυσπιστία.

Με τη σειρά του, ο Ουίλιαμ δήλωσε ότι αισθάνθηκε αποπροσανατολισμένος, μπερδεμένος και ζαλισμένος. «Θυμάμαι το μούδιασμα. Και ρωτούσα τον εαυτό μου “γιατί σε εμένα, τι έχω κάνει”» αποκάλυψε ο ίδιος.

πρίγκιπας Χάρι

Οι δύο πρίγκιπες φαίνεται ότι είχαν σοκαριστεί και εντυπωσιαστεί από τη λύπη και τον θρήνο των απλών πολιτών. Μάλιστα, ο Ουίλιαμ αποκάλυψε ότι τότε τους είχε φανεί «περίεργη» η εν λόγω αντίδραση.

Το ντοκιμαντέρ του BBC «Νταϊάνα, 7 ημέρες», γυρίστηκε για την 20η επέτειο από το θάνατο της πολυαγαπημένης Βρετανίδας πριγκίπισσας και μιλάει για την εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ του θανάτου της και της κηδείας της. Εκτός από τους δύο πρίγκιπες, τις δικές τους αναμνήσεις αποκαλύπτουν και πολιτικοί, όπως ο τότε πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, συνεργάτες του παλατιού και η οικογένεια της Νταϊάνα.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, οι δύο γιοι της Νταϊάνα μιλούν και για την γιαγιά τους, βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία δέχτηκε σφοδρή κριτική για την απόφασή της να παραμείνει στο παλάτι Μπαλμόραλ εκείνες τις ημέρες.

«Νομίζω ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για την γιαγιά μου. Αισθάνθηκε διχασμένη ανάμεσα στο ρόλο της ως βασίλισσα και αυτόν της γιαγιάς» ισχυρίστηκε ο Ουίλιαμ.

«Άνθρωποι μας τραβούσαν και μας αγκάλιαζαν. Δεν τους κατηγορώ, φυσικά δεν τους κατηγορώ. Αλλά ορισμένες στιγμές ήταν σοκαριστικές. Ο κόσμος ούρλιαζε, άνθρωποι έκλαιγαν και τα χέρια τους ήταν βρεγμένα από τα δάκρυά που μόλις είχαν σφουγγίσει από το πρόσωπό τους πριν μου σφίξουν το χέρι» ανέφερε ο Χάρι.

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έκανα ποτέ στη ζωή μου ήταν να περπατήσω πίσω από το φέρετρο της μητέρας μου. Θυμάμαι ότι κρυβόμουν πίσω από τη φράντζα μου – τότε είχα ακόμη πολλά μαλλιά- και το κεφάλι μου ήταν σκυμμένο αρκετά».

Η βρετανική Daily Mail αναφέρει ότι αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά που οι πρίγκιπες θα μιλήσουν για το θάνατο της μητέρας τους με τόσες λεπτομέρειες. Εκπρόσωπος του παλατιού Κένζινγκτον δήλωσε ότι οι πρίγκιπες ήταν ευχαριστημένοι που συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ αλλά από τούδε και στο εξής θα προσπαθήσουν να επικεντρωθούν στο να τιμούν τη μνήμη της μητέρας τους από το να μιλούν για το παρελθόν.

 

 



Spread the love