Spread the love


Είναι η πρώτη φορά που ακροδεξιό κόμμα μπαίνει στη Μπούντεσταγκ από το 1945. Το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» – AfD συγκέντρωσε ποσοστό 13,5% στις χθεσινές εκλογές στη Γερμανία και αναμένεται να εξασφαλίσει 87 έδρες στη νέα βουλή. Την ηγεσία του «μοιράζονται» ο 76χρονος Alexander Gauland και η 38χρονη Alice Weidel, πρώην τραπεζίτρια της Goldman Sachs και της Allianz Global Investors και ομοφυλόφιλη.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ιστορική επιτυχία για το κόμμα, που κατέβηκε στις εκλογές με «σημαίες» του, μεταξύ άλλων, τις θέσεις του κατά των μεταναστών, κατά του ευρώ και κατά των γάμων ομοφυλοφίλων.

Την ηγεσία του «μοιράζονται» ο 76χρονος Alexander Gauland και η 38χρονη Alice Weidel, πρώην τραπεζίτρια της Goldman Sachs και της Allianz Global Investors και ομοφυλόφιλη, η οποία ζει με την Ελβετίδα σύντροφό της και μεγαλώνουν μαζί τα δύο παιδιά τους.

ομοφυλόφιλη

Η Weidel έχει χαρακτηρίσει «χάσιμο χρόνου» τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων, έχει πει τους μετανάστες «αγράμματους», ενώ αρνείται πως είναι ρατσίστρια.

Με διδακτορικό στα οικονομικά, η 38χρονη Γερμανίδα εργάστηκε και στην Τράπεζα της Κίνας. Έζησε στη χώρα για έξι χρόνια και μιλά κινέζικα. Μετά την αποχώρησή της από τον τραπεζικό κλάδο εργάστηκε ως σύμβουλος σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

ομοφυλόφιλη

Η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, που άνοιξε τα σύνορα στους πρόσφυγες το 2015, εξόργισε την Weidel, η οποία εκτίμησε πως η χώρα θα καταστραφεί μέσω αυτής της μεταναστευτικής πολιτικής.

«Δεν υπάρχουν ρατσιστές στο AfD» ισχυρίζεται η Weidel. «Την ίδια στιγμή όμως πρέπει κανείς να αναγνωρίσει πως επικίνδυνοι άνθρωποι έχουν μπει στη χώρα μέσω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων».

ομοφυλόφιλη

Παρότι είναι και η ίδια ομοφυλόφιλη και έχει μια «μοντέρνα οικογένεια», κατά δήλωσή της, με την Ελβετίδα παραγωγό Sarah Bossard και τα παιδιά τους, πιστεύει πως τα παιδιά στη Γερμανία δεν θα πρέπει να μαθαίνουν για την ομοφυλοφιλία παρά μετά την εφηβεία. Μετά τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στη Γερμανία, στην ιστοσελίδα του AfD αναρτήθηκε μια ανακοίνωση σαν κηδειόχαρτο που έλεγε: «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τη γερμανική οικογένεια, της οποίας η συνταγματική προστασία θάφτηκε από τους “αντιπροσώπους του λαού” στη γερμανική βουλή».

ομοφυλόφιλη

«Το να είσαι υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας δεν σημαίνει πως απορρίπτεις άλλους τρόπους ζωής» είχε πει η 38χρονη στους Financial Times. «Το γεγονός πως εξελέγην στην ηγεσία του κόμματος δείχνει πόσο ανεκτικοί είμαστε». Η ίδια πάντως έχει ταχθεί υπέρ των πολιτικών γάμων των ομόφυλων ζευγαριών, επιλέγοντας και η ίδια να ενωθεί με τον τρόπο αυτό με τη σύντροφό της.



Spread the love