Spread the love


Με επιβλητικές βουνοκορφές, απαράμιλλη φυσική ομορφιά και αρχαία κουλτούρα που διατηρείται έως σήμερα λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης, αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό, η συγκεκριμένη χώρα.

Το Κιργιστάν αποτελεί έναν από τους αναπτυσσόμενους ορειβατικούς παραδείσους με τα βουνά Tian Shan να καλύπτουν το 80% των εδαφών του. Μερικές από τις βουνοκορφές μάλιστα έχουν ονόματα όπως Lenin, Communism και Putin.

Βρίσκεται στην κεντρική Ασία και περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Η πρωτεύουσα Μπισκέκ, κτισμένη σε υψόμετρο 800 μέτρων, αποτελούσε στην αρχαιότητα μια από τις στάσεις για τα καραβάνια και μέρος του Δρόμου του Μεταξιού και άλλων εμπορικών και πολιτιστικών διαδρομών.

Σύμφωνα με τους θρύλους οφείλει το όνομα της στον ήρωα Μπισκέκ που πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας τον 18ο αιώνα.

Το Κιργιστάν φιλοξενεί τους παγκόσμιους αγώνες νομάδων, που πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια γιορτή της νομαδικής κουλτούρας με αγωνίσματα όπως τοξοβολία, ιππικοί αγώνες, κυνήγι με χρυσαετό, σχοινοβασία και ακροβατικά κάθε είδους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη λίμνη Issyk-Köl, τη δεύτερη μεγαλύτερη αλπική λίμνη του κόσμου σε υψόμετρο 1608 μέτρα και το Svatá hora Sulayman που θεωρείται το ιερό βουνό της Κιργιζίας. Ακόμη στο εθνικό πάρκο Ala Archa μπορεί κανείς να αναζητήσει την σπάνια λεοπάρδαλη του χιονιού.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

χώρα

Κιργιστάν / Ασία

Διαφορά ώρας: 3 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Σομ Κιργιστάν (1 ευρώ ισοδυναμεί με 81,85 Σομ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης και 8 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

χώραΠέτρινα γλυπτά στο δρόμο του μεταξιού στο Κιργιστάνχώρα
Το γιουρτ, η παραδοσιακή σκηνή των νομάδων

χώρα χώρα χώρα χώρα χώρα χώρα χώρα

 

 



Spread the love