Spread the love


Mε έναν πύραυλο Hellfire κατάφερε ένα Drone της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας να σταματήσει μια δημόσια εκτέλεση σε πόλη της Συρίας που ελέγχει το «Ισλαμικό Κράτος».

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας διακρίνονται πλήθη αμάχων να συγκεντρώνονται υπό την απειλή όπλων σε δημόσιο χώρο για να παρακολουθήσουν μια εκτέλεση.

Λίγες στιγμές αργότερα ένα drone τύπου Reaper, που το χειρίζονται με εξαιρετική ακρίβεια πιλότοι της RAF από βάση στο Λίνκολνσιρ της Βρετανίας, εξαπολύει έναν πύραυλο σκοτώνοντας έναν ελεύθερο σκοπευτή, που είχε λάβει θέση σε μια γειτονική στέγη. Το πλήθος διαλύεται πανικόβλητο, εμποδίζοντας τους τζιχαντιστές του ISIS να προχωρήσουν στην εκτέλεση.

 

Το drone πετούσε πάνω από την πόλη Αμπού Καμάλ της Συρίας, τον περασμένο Μάιο, όταν οι χειριστές του εντόπισαν πλήθος πολιτών που συγκεντρώνονταν σε κεντρική σημείο

Την ώρα που δύο αλυσοδεμένοι κρατούμενοι κατέβηκαν από ένα ημιφορτηγό μπροστά στο πλήθος οι χειριστές κατάλαβαν από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων ότι θα ακολουθούσε μια δημόσια εκτέλεση.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι η επίθεση δεν μπορούσε να έχει στόχο τους τζιχαντιστές στο έδαφος, αφού υπήρχε κίνδυνος να σκοτωθούν και άμαχοι κατά την έκρηξη. Έτσι επελέγη ο ελεύθερος σκοπευτής…

Drone

Την ίδια ώρα ανώτερος αξιωματικός των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων αποκαλύπτει ότι οι μυστικές αεροπορικές επιδρομές μαχητικών της RAF κατά τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία έχουν αποτρέψει μια σειρά εγχώριων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία.

Drone

Ο διοικητής των βρετανικών αεροπορικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία, ταξίαρχος Τζόνι Στρίνγκερ, παραδέχθηκε ότι στις αποστολές κατά προπυργίων του ISIS έχουν σκοτωθεί και Βρετανοί υπήκοοι, προκειμένου να αποτραπούν συγκεκριμένα χτυπήματα.

Η εξτρεμιστική οργάνωση διαθέτει μια ειδική μονάδα, που έχει αναλάβει να συντονίζει ή να εξαπολύει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρεανία και την Ευρώπη, είπε ο Στρίνγκερ.

«Όντας μέλη του ISIS και λόγω της δράσης τους κατέστησαν εαυτούς [οι Βρετανοί τζιχαντιστές] νόμιμους στρατιωτικούς στόχους και έτσι τους αντιμετωπίζουμε», δήλωσε από την βάση Αλ Ουντέιντ του Κατάρ, κέντρο ελέγχου των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του «Ισλαμικού Κράτους».

«Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούμε να τους βρούμε όπου κι αν προσπαθήσουν να κρυφτούν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι Βρετανοί που σκοτώθηκαν δεν στοχοποιήθηκαν λόγω της υπηκοότητάς τους, αλλά εξαιτίας της απειλής που συνιστούσαν.

Drone

 

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, σερ Μάικλ Φάλον,  τόνισε ότι πολλές επιθέσεις κατά της χώρας του και της δυτικής Ευρώπης σχεδιάστηκαν στο Ιράκ και τη Συρία.

«Αναλάβαμε δράση, όπου ήταν αναγκαίο για να τους σταματήσουμε, καταστρέφοντας κτίρια ή χτυπώντας συγκεκριμένα άτομα», τόνισε.

Drone Drone Drone



Spread the love