Spread the love


Εάν η μουσική στέλνει ρίγη στη σπονδυλική σας στήλη, έχετε τότε έναν ξεχωριστό εγκέφαλο. Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύονται από την Κοινωνική Γνωστική και Συναισθηματική Νευροεπιστήμη.

Εάν η μουσική στέλνει ρίγη στη σπονδυλική σας στήλη, έχετε τότε έναν ξεχωριστό εγκέφαλο. Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύονται από την Κοινωνική Γνωστική και Συναισθηματική Νευροεπιστήμη, οι άνθρωποι των οποίων τα όργανα ανταποκρίνονται στη μουσική έχουν δομικά διαφορετικούς εγκεφάλους από τους υπόλοιπους. Σε αυτά τα άτομα, ο ακουστικός φλοιός επικοινωνεί πιο αποτελεσματικά με εκείνες τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη συναισθηματική επεξεργασία.

Ο Matthew Sachs, διδακτορικός φοιτητής στο USC και επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή πολύ περισσότερες ίνες συνδέουν τις δύο περιοχές. Τέτοια συμπεράσματα προσφέρουν βαθιές επιστημονικές και φιλοσοφικές γνώσεις, ρίχνοντας φως στο γιατί η αγγίζει τόσο πολύ τον άνθρωπο από την αρχή της ζωής μας στην γη. “Ίσως ένας από τους λόγους για τους οποίους η μουσική είναι ένα διασταυρούμενο πολιτισμικά τεχνούργημα είναι ότι απευθύνεται άμεσα στα συναισθηματικά και κοινωνικά κέντρα επεξεργασίας του ανθρώπινου εγκεφάλου”, αναφέρουν οι ερευνητές.



Spread the love