Spread the love


Όλα τα προνόμια της βασιλικής ζωής, αλλά και τη ζωή στο παλάτι απαρνήθηκε η Γιαπωνέζα πριγκίπισσα, προκειμένου να παντρευτεί έναν κοινό θνητό που ερωτεύτηκε.

Η μεγαλύτερη εγγονή του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ακιχίτο, πριγκίπισσα Μάκο ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί τον Κέι Κομούρο, τον οποίο γνώρισε στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο όπου ήταν συμφοιτητές.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της χώρας, η διαδοχή στον «Θρόνο των Χρυσάνθεμων» αφορά μόνο άνδρες και οι πριγκίπισσες χάνουν όλα τα ξεχωριστά τους προνόμια με το που παντρεύονται κοινούς θνητούς.

Στην περίπτωση του αυτοκράτορα Ακιχίτο, αυτός ο κανόνας μπορεί να αποδειχθεί προβληματικός, αφού τα περισσότερα εγγόνια του είναι κορίτσια.

Όπως αποκάλυψε η 25χρονη Μάκο, γνώρισε τον καλό της για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια, σε μια συγκέντρωση φοιτητών που θα συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Σιμπούγια. Το πρώτο πράγμα που την κέρδισε ήταν το χαμόγελο του που «έλαμπε σαν ήλιος». Στην πορεία βέβαια εκτίμησε «την ειλικρίνειά του, τον ευθύ του χαρακτήρα και την μεγάλη του καρδιά».

Ο γάμος αναμένεται να γίνει μέσα στο 2018. «Θα ήταν ωραίο να έχουμε ένα ζεστό και άνετο νοικοκυριό ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια οικογένεια γεμάτη χαμόγελα», ανέφερε η πριγκίπισσα που μεγάλωσε γνωρίζοντας ότι αν παντρευτεί έναν κοινό θνητό θα χάσει όλα τα προνόμιά της.



Spread the love