Spread the love


Αναζήτηση υποβρυχίων είναι το κυρίως αντικείμενο της άσκησης «Δυναμικός  Μονάρχης» που φιλοξενεί η Τουρκία. Η άσκηση που περιλαμβάνει και σενάρια διαφυγής από βυθιζόμενο υποβρύχιο αλλά και διάσωσης από τέτοιο περιστατικό, είναι η 10η που γίνεται υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και ξεκίνησε από τις 8 Σεπτεμβρίου, στα ανοικτά της Μαρμαρίδας.

Ο στόχος της άσκησης είναι η καλύτερη συνεργασία μεταξύ των συμμάχων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishnavy.net, η Τουρκία θα συμμετάσχει με μία φρεγάτα, δύο σκάφη διάσωσης, δύο υποβρύχια, δύο ναρκαλιευτικά, ένα υποβρύχιο με αποστολή την βοήθεια σε αλεξιπτωτιστές, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, ένα ελικόπτερο, δύο σκάφη της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο του στρατού και ένα μεταφορικό αεροπλάνο C-130.

Από την Ισπανία θα συμμετάσχει ένα υποβρύχιο, από την Ιταλία ένα διασωστικό σκάφος υποβρυχίων και ένα υποβρύχιο όχημα διάσωσης, από τις ΗΠΑ ένας καταδυτικός κώδωνας, από τον Καναδά μια ομάδα καταδύσεων και μια ομάδα ιατρών, από την Πολωνία μια καταδυτική ομάδα και μονάδες του ΝΑΤΟ από την Νορβηγία, την Γαλλία και την Βρετανία.

Στη άσκηση που θα ολοκληρωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα.



Spread the love