Spread the love


Ένας άνδρας που γεννήθηκε με αχρωματοψία «έσπασε» όταν είδε τα χρώματα για πρώτη φορά χάρη σε ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών.

Ο Ross Morum γιορτάζει τα 30α γενέθλιά του με τη σύζυγό του Pascale και μερικούς φίλους του να του παραδίδουν το εκπληκτικό αυτό δώρο.  Περιτριγυρισμένος από έντονα λουλούδια στους Βοτανικούς Κήπους του Durban, ήταν πολύ νευρικός για να δοκιμάσει τα γυαλιά Enchroma.

Αλλά μετά από την απαραίτητη ψυχολογική προετοιμασία, τα βάζει τελικά και αμέσως ξεσπάει σε δάκρυα βλέποντας τα ζωντανά χρώματα γύρω του.

Η σύζυγός του πηγαίνει για να τον βοηθήσει όταν αυτός αρχίζει να πηγαίνει κοντά στα χρώματα των φυτών.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το καλύτερο παράδειγμα που γνωρίζω είναι μια εικόνα ενός καταστήματος φρούτων, όπου κάθε αντικείμενο μοιάζει με πράσινη απόχρωση. Δεν μπορώ να διακρίνω τη διαφορά μεταξύ της εικόνας που βλέπω και της έγχρωμης εικόνας.

Αφού παντρευτήκαμε τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η σύζυγός μου Pascale οργάνωσε όλους τους φίλους μου να βάλουν μαζί χρήματα για τα γυαλιά.

Ενας φίλος μας ήταν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, οπότε η Pascale αγόρασε διαδικτυακά τα γυαλιά και έβαλε την εταιρία να τα στείλει στον φίλο μας, ώστε να μπορεί να τα φέρει στο σπίτι μαζί της.

Ολο αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα, ποτέ δεν ήμουν σίγουρος για τα γυαλιά γιατί δεν ήθελα να μάθω τι μου έλειπε, αλλά πριν από μερικούς μήνες είπα στη γυναίκα μου ότι θα ήθελα να τα δοκιμάσω».

Ο Ross τόνισε πως: «Ποτέ δεν ήξερα ότι είχα αχρωματοψία. Πάντα σκεφτόμουν ότι ήμουν απλά κακός με τα χρώματα, όπως συχνά έβλεπα το μπλε για μοβ, το κόκκινο για πράσινο, το κίτρινο για πορτοκαλί και το κόκκινο για ροζ, καθώς μου φαίνεται ότι εύκολα μπορείς να τα μπερδέψεις μεταξύ τους αυτά. Γι’αυτό όταν ξεκινούν και με τραβάνε βίντεο, έχω συναισθηματική φόρτιση, καθώς είμαι τόσο νευρικός για να δοκιμάσω τα γυαλιά».

Ενώ συνεχίζει λέγοντας πως: «Όταν τελικά τα φόρεσα ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Όλα τα κόκκινα, πράσινα, ροζ και πορφυρά φαινόταν να ξεχωρίζουν όπως ποτέ άλλοτε. Όλα ήταν τόσο έντονα, καθαρά και σχεδόν έλαμπαν σε ένα φωτεινό χρώμα. Τα κόκκινα και τα ροζ φυτά ήταν τα πιο απίστευτα, καθώς το χρώμα τους άλλαξε τελείως από το πώς τα βλέπω κανονικά. Ηταν όλα πολύ πιο ζωντανά. Είναι σαν τα γυαλιά να έχουν ένα φίλτρο του Instagram για τα πάντα, έτσι όλα τα χρώματα είναι πιο ζωντανά».

Τέλος, αυτό που τον εντυπωσίασε πιο πολύ είναι: «Το χρώμα του δέρματος των ανθρώπων. Η επιδερμίδα μας είναι πολύ πιο ζωντανή και ζεστή και τονισμένη σε σύγκριση με το χλωμό δέρμα που συνήθως βλέπω εγώ».

αχρωματοψία αχρωματοψία αχρωματοψία

Δείτεο το σχετικό βίντεο:



Spread the love