Spread the love


Μια λαμπρή ιδέα είχε ο ιδιοκτήτης μιας κατοικίας προκειμένου να απαλλαγεί από αυτήν. Αποφάσισε να κάνει λοταρία πουλώντας λαχνούς των 50 λιρών, με σκοπό να συγκεντρώσει το επιθυμητό ποσό.

Ο Τζον Μπένετ ζούσε στο Farm Barns στο Βόρειο Γιορκσάιρ εδώ και 25 χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να το πουλήσει στην τιμή των 1,3 εκατ. δολαρίων που ζητούσε όταν αποφάσισε να μετακομίσει με τη σύζυγό του Αντουανέτ στη Μαγιόρκα.

Τι αποφάσισε να κάνει, λοιπόν, προκειμένου να ξεφορτωθεί το σπίτι, αλλά και να βγάλει κέρδος από την πώλησή του; Να πουλήσει 28.000 λαχνούς στην τιμή των 50 λιρών έκαστο, με τον νικητή να γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Ο 63χρονος επιχειρηματίας δήλωσε: «Οι 50 λίρες δεν είναι τίποτα μπροστά στο βραβείο που θα κερδίσετε. Αρκετός κόσμος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κατοικία, αλλά ήταν πολύ ακριβή. Άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για διάφορες χρήσεις, όπως τη μετατροπή του σε κυνοτροφείο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει τόσα πολλά χρήματα».

Μιλώντας για το ακίνητο, είπε ότι ένα από τα μεγαλύτερα ατού του είναι η εκπληκτική θέα του στην παραλία και στην εξοχή: «Το καλύτερο σε αυτό το σπίτι είναι η θέα. Από τα παράθυρα βλέπετε τόσο στην ακτή όσο και στην εξοχή, ενώ έχει πολλή ηρεμία. Το πιο συναρπαστικό, όμως, είναι ότι μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου για μόλις 50 λίρες».

Όσοι ελπίζουν να κερδίσουν το ακίνητο, θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν σε μία ερώτηση: Ποια πόλη στη βορειοανατολική ακτή έχει την τελευταία αποβάθρα στο Γιορκσάιρ;

Ο τυχερός ιδιοκτήτης δεν θα πάρει μόνο την ιδιοκτησία των τριών υπνοδωματίων, αλλά και 18,6 στρέμματα γης και εγκαταστάσεις ιππασίας που αποτελούνται από οκτώ στάβλους, έναν αχυρώνα και ένα εργαστήριο.

Ο διαγωνισμός κλείνει τον Μάρτιο, αλλά μπορεί να παραταθεί αν ο Μπένετ δεν πουλήσει τον απαιτούμενο αριθμό λαχνών. Μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα και τα παιδιά με καρκίνο θα λάβουν από 5.000 λίρες από τα χρήματα που θα συγκεντρώσει ο επιχειρηματίας. Ο νικητής θα αναδειχθεί από ένα σύστημα όπως αυτά με τους αριθμούς του ΛΟΤΤΟ, ενώ αυτοί που θα βρεθούν στη δεύτερη και την τρίτη θέση θα πάρουν από μία τηλεόραση 65 και 55 ιντσών αντίστοιχα.

σπίτι σπίτι σπίτι σπίτι



Spread the love