Spread the love


Αμερικανός ερευνητής ψάχνει στην επαρχεία Αγκρί της Ανατολικής Τουρκίας για στοιχεία της Κιβωτού του Νώε στο όρος Αραράτ. Ο καθηγητής Πολ Εσπράντε ήταν στο Αγκρί ώστε να παραστεί στο τριήμερο διεθνές συνέδριο για το όρος Αραράτ και την κιβωτό του Νώε, μαζί με άλλους 108 επιστήμονες.

Ο Εσπράντε δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι σκοπεύει να βρει στοιχεία για την κιβωτό τις μέρες που θα μείνει στην Τουρκία. «Στόχος μου είναι να επισκεφτώ την περιοχή γύρω από το βουνό ώστε να βρω στοιχεία καταστροφικών γεγονότων του παρελθόντος» δήλωσε συγκεκριμένα.

Δήλωσε ακόμα έτοιμος να συνεργαστεί με ντόπιους γεωλόγους και αρχαιολόγους. Οι έρευνες για την κιβωτό του Νώε γίνονται εδώ και αιώνες αλλά μέχρι τώρα καμιά φυσική απόδειξη δεν έχει βρεθεί.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης δόκτωρ Οκτάι Μπελι δήλωσε σχετικά πως «Η κιβωτός του Νώε, ο κατακλυσμός δεν είναι ένας μύθος αλλά πραγματικά γεγονότα που έχουν καταγραφεί στα ιερά βιβλία». Ο κατακλυσμός και η κιβωτός του Νώε αναφέρετε σε όλες τις θρησκείες που έχουν σχέση με τον Αβραάμ, δηλαδή τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό και το ισλάμ.



Spread the love