Spread the love


Ο «πατέρας όλων των Ταϊλανδών» και για πολλούς ημίθεος, ο πρώην βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι θα αποτεφρωθεί με όλες τις τιμές, ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Μετά από ένα έτος πένθους, με πολλούς από τους πολίτες να έχουν ντυθεί στα μαύρα, στις 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η αποτέφρωση του πρώην βασιλιά, σε μία ημέρα που ήδη έχει κηρυχθεί εθνική εορτή.

Ταϊλανδοί

Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, φωτογραφία: WIKIPEDIA 

Οι επικήδειες τελετές θα έχουν διάρκεια πέντε ημερών και θα πραγματοποιηθούν στο βασιλικό κρεματόριο το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ και κατασκευάστηκε από κορυφαίους τεχνίτες της χώρας.

Ταϊλανδοί

Οι εργασίες διήρκεσαν πάνω από δέκα μήνες και το αποτέλεσμα είναι επιβλητικό.

Κατασκευασμένο από χρυσό, με ύψος 50 μέτρων, σε τρία επίπεδα, έχει διακοσμηθεί με παραστάσεις από την μυθολογία της Ταϊλάνδης, την ζωή του βασιλιά και με δύο αγάλματα των αγαπημένων του σκύλων.

Ταϊλανδοί

Το κρεματόριο συμβολίζει το Όρος Μερού στην Ινδία, το μέρος που όπως λέει ο μύθος της Ινδίας, επιστρέφουν όλοι οι βασιλιάδες της χώρας μετά το θάνατό τους.

Ταϊλανδοί
Την τελετή της Πέμπτης αναμένεται να παρακολουθήσουν τουλάχιστον, 250.000 άτομα υπό το άγρυπνο βλέμμα 80.000 ανδρών της ασφαλείας.

Ταϊλανδοί

Ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι ήταν ο μακροβιότερος βασιλιάς της Ταϊλάνδης από το 1946 ως τον θάνατό του. Παντρεύτηκε τη Σιρικίτ και απέκτησε τέσσερα παιδιά.
Το 2008 κατατάχθηκε στην πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους μονάρχες στον κόσμο, από το περιοδικό Φορμπς, με περιουσία 35 δισ. δολαρίων.

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στις 13 Οκτωβρίου του 2016. Βασίλευσε επί 70 χρόνια, είχε το ρεκόρ παραμονής στην εξουσία για οποιονδήποτε Αρχηγό Κράτους ή κυβερνήσεως στον κόσμο και ήταν εξαιρετικά αγαπητός στο λαό του.

 



Spread the love