Spread the love


Τα φλας των φωτογράφων στη Βιέννη πήραν φωτιά τη βραδιά των εκλογών την περασμένη Κυριακή για να απαθανατίσουν δύο εντυπωσιακές ξανθές, που ενδέχεται να είναι προσεχώς οι «πρώτες» κυρίες της Αυστρίας.

Η σύντροφος του Σεμπάστιαν Κουρτς, Σουζάνε Τίερ (δεξιά) σε χαλαρή κουβέντα με τη σύντροφο του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, Φίλιππα (δεξιά)

Ο λόγος για τη σύντροφο του νικητή των εκλογών Σεμπάστιαν Κουρτς και τη σύζυγο του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, του επικεφαλής του ακροδεξιού FPÖ, τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας,. Αν τα βρουν οι άνδρες τους και συνάψουν κυβερνητικό συνασπισμό, τότε οι δύο νεαρές κυρίες θα μπορούν σύντομα να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με την Ιβάνκα Τραμπ.

Η ηλικίας 31 ετών οικονομολόγος Σουζάνε Τίερ, είναι εδώ και πολλά χρόνια σύντροφος του Σεμπάστιαν Κουρτς, του επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας και νεότερου ηγέτη κράτους μέλους της ΕΕ.

Κουρτς

Η 29χρονη Φίλιππα Στράχε, η δεύτερη σύζυγος του κατά 19 χρόνια μεγαλύτερού της ακροδεξιού πολιτικού Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, είναι γνωστή τηλεπερσόνα στη χώρα των Άλπεων και το 2007 είχε κερδίσει διαγωνισμό μοντέλων του γυναικείου περιοδικού “Madonna”.

Κουρτς

Η κοινή εμφάνισή τους πυροδότησε φυσικά ποικίλα σχόλια στον αυστριακό -και όχι μόνον- Τύπο:

«Φιλικά ανοίγματα από τις μαυρο-μπλε κυρίες [από τα χρώματα των κομμάτων των συντρόφων τους]», έγραψε η εφημερίδα Österreich.

«Λες και μετείχαν σε διαγωνισμό για σωσίες», σχολίασε η γερμανική Die Welt. «Σαν Κολλητές», επεσήμανε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA τονίζοντας ότι οι χαλαρές πόζες των δύο ξανθών κυριών μάλλον δεν θα άρεσαν στους συντρόφους τους: «Σε επίπεδο γυναικών ο μαυρο-μπλε συνασπισμός στην Αυστρία φαίνεται ότι έχει ήδη επισφραγιστεί. Αλλά αυτήν ακριβώς την εντύπωση προσπαθούν επιμελώς να αποφύγουν να δώσουν ο Κουρτς και ο Στράχε μετά τις εντυπωσιακές τους επιδόσεις στις βουλευτικές εκλογές».

Ωστόσο, οι φωτογραφίες μάλλον δεν χάλασαν τη διάθεση των δύο πολιτικών.

Κουρτς

Ο Στράχε το ίδιο εκείνο βράδυ έδωσε ένα παθιασμένο φιλί στη γυναίκα του υπό το φως των προβολέων, όπως έκανε και σε διάφορες προεκλογικές εμφανίσεις.

Κουρτς

Για τη Σουζάνε Τίερ, από την άλλη, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν κάτι νέο. Μέχρι τη νύχτα των εκλογών η εργαζόμενη στο υπουργείο Οικονομικών σύντροφος του Κουρτς απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις.

Και μπορεί να εμφανίζεται με τον νεαρό πολιτικό σε διάφορους χορούς στη Βιέννη, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρείται προσγειωμένη -τουλάχιστον όσον αφορά στον προγραμματισμό των διακοπών. Το ζευγάρι προτιμά, όπως κι η Μέρκελ, το νότιο Τιρόλο, ενώ ο Στράχε κι η Φίλιππα πήγαν το καλοκαίρι στην Ίμπιζα.

Κουρτς Κουρτς

 

 



Spread the love