Spread the love


Η Μόνικα Λεβίνσκι έγινε διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο από τις ερωτικές συνευρέσεις της στο οβάλ γραφείο, με τον τότε πρόεδρο της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον, όταν και εργαζόταν στον Λευκό Οίκο το 1995.

Εξαιτίας αυτού έπεσε θύμα παρενόχλησης για πολλά χρόνια στο διαδίκτυο και τα social media κάτι που την ώθησε να δώσει την δική της μάχη για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού bullying.

«Μιλάω για να βοηθήσω όσους υποφέρουν από ένα παγκόσμιο εξευτελισμό» είχε δηλώσει η Λεβίνσκι σε συνέντευξή της στην αμερικανική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair.

Η καμπάνια που μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έχει ως τίτλο «Real Life» με το hashtag #ΒeStrong, δείχνει πόσο προστατευτικοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι στη πραγματική ζωή όταν κάποιος πέφτει θύμα bullying.

Μάλιστα η Μόνικα Λεβίνσκι τονίζει ότι ο κόσμος στο διαδίκτυο έχει διαφορετική συμπεριφορά από την άμεση διαπροσωπική συναναστροφή. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πολύ επιθετικοί, αγενείς και κακόβουλοι όταν γράφουν στα social media.

Μιλώντας στο People είπε ότι το βίντεο επικεντρώνεται στο πώς «οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από μια οθόνη θα γράψουν κάτι που δεν θα έλεγαν ποτέ στο πρόσωπο κάποιου – και τι δείχνει αυτό για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους».

Στη συνέχεια λέει ότι το βίντεο λειτουργεί σαν ένας καθρέφτης για να ξανασκεφτούν οι άνθρωποι πώς συμπεριφερόμαστε στο διαδίκτυο σε σχέση με το πώς συμπεριφερόμαστε όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους».

Οπότε το ερώτημα που πηγάζει μέσα από όλο αυτό είναι: Γιατί όταν είμαστε online γινόμαστε τόσο διαφορετικοί; Γιατί είμαστε πιο ευγενικοί όταν ερχόμαστε face to face με τον άλλον;

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τις αντιδράσεις των ανθρώπων όταν γίνονται μάρτυρες μίας αγενούς συμπεριφοράς και μίας συναισθηματικής κακοποίησης. «Οι θύτες και τα θύματα bullying είναι ηθοποιοί, οι άλλοι όχι» επισημαίνεται στο τέλος του βίντεο.



Spread the love