Spread the love


Μια μικρή αρκούδα από την Μιανμάρ βασανιζόταν από το μέγεθος της γλώσσας, που είχε διογκωθεί δραματικά εξαιτίας μιας μυστηριώδους ασθένειας, και τελικά υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς η γλώσσα της έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που σερνόταν στο έδαφος.

Η γλυκιά «Nyan Htoo» (το όνομά της σημαίνει «Λαμπερή») διασώθηκε σε μικρή ηλικία από μια ομάδα βουδιστών μοναχών, γλυτώνοντας από τα χέρια εμπόρων που σκόπευαν να την πουλήσουν παράνομα στην Κίνα το 2016.

Λίγο καιρό αργότερα, οι σωτήρες της αρκούδας αντιλήφθηκαν ότι το παμφάγο θηλαστικό έπασχε από ελεφαντίαση και έτσι κάλεσαν τοπικούς κτηνίατρους ώστε να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν ένα μέρος της πρησμένης γλώσσας του ζώου.

αρκούδα

Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η γλώσσα της αρκούδας να σέρνεται στο πάτωμα όταν εκείνη περπατούσε στα τέσσερα.

Σε μια απέλιδα προσπάθεια, οι μοναχοί-διασώστες της Nyan Htoo που την λάτρευαν, ήρθαν σε επαφή με μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, η οποία δέχτηκε την πρόταση των μοναχών και πήγαν στην Μιανμάρ για να χειρουργήσουν την «Λαμπερή».

αρκούδα

αρκούδα

Η επέμβαση διήρκησε 4 ώρες και αφαιρέθηκε συνολικά ιστός βάρους 3 κιλών από το στόμα της αρκούδας, η οποία πλέον αναρρώνει και παίζει με τον αδερφό της υγιής, χαρούμενη και ανακουφισμένη.

αρκούδα

Βίντεο:



Spread the love