Spread the love


Ακόμη και το να δουλεύει κανείς για τη βασίλισσα Ελισάβετ, αποδεικνύεται πολύ δύσκολο. Πάνω από 10 άτομα από το προσωπικό της κουζίνας έχει παραιτηθεί, λόγω των μεγάλων απαιτήσεων και των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας.

Οι σεφ και οι αχθοφόροι παραπονέθηκαν για την έλλειψη ελεύθερου χρόνου και το γεγονός πως εργάζονται σε πολλές βασιλικές κατοικίες, χωρίς να αμείβονται έξτρα.

Οι σεφ πρέπει συχνά να ταξιδεύουν μεταξύ του κάστρου των Γουίνσδορ – όπου η Βασίλισσα ζει τις περισσότερες φορές – και του Παλατιού του Μπάκιγχαμ όπου διεξάγονται όλα τα επίσημα γεύματα.

σεφ

Το κάστρο των Γουίνσδορ. Φωτογραφία: AP/Carolyn Kaster
Ο πρίγκιπας Κάρολος λέγεται ότι χρησιμοποιεί μέρος του προσωπικού για τις προσωπικές του δεξιώσεις και οι σεφ μαγειρεύουν επίσης για τον Ουίλιαμ, την Κέιτ και τον Χάρι στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε άτομο του προσωπικού στην εφημερίδα Sun: «Η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Εργαζόμαστε όλες τις ώρες της ημέρας χωρίς επιπλέον αμοιβή. Κανείς δεν παίρνει ρεπό με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε την οικογένειά μας. Είναι υπερβολικό. Πολλοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν αξίζει πια. Τουλάχιστον7 σεφ έχουν παραιτηθεί, όπως και άλλα μέλη του προσωπικού. Μερικοί είναι πολύ έμπειροι και δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθούν».

 



Spread the love