Spread the love


Οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία όλων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2030, ως κύρια πηγή των αερίων του θερμοκηπίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος των Παρισίων Κριστόφ Ναζντόφσκι στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Οι αρχές της πόλης με τους περισσότερους επισκέπτες στον πλανήτη ετησίως έχουν ήδη καταστρώσει σχέδια για την απαγόρευση των ντιζελοκίνητων οχημάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σ’ ολόκληρη τη χώρα από το 2040.

Παρίσι

Τον ίδιο στόχο έχει βάλει και η Βρετανία, ενώ στην Ολλανδία το μέτρο θα εφαρμοστεί δέκα χρόνια νωρίτερα. Στη Γερμανία οι Πράσινοι προτείνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2030, ενώ στη Νορβηγία όλα τα νέα οχήματα θα πρέπει από το 2025 να μην εκπέμπουν ρύπους.

Σύμφωνα με τον Ναζντόφσκι, που είναι υπεύθυνος του τμήματος Μεταφορών του δημαρχείου των Παρισίων, περίπου έξι στους δέκα Παριζιάνους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.

Παρίσι



Spread the love