Spread the love


Για πάνω από δύο ώρες πάλευε ένας πατέρας να βγάλει το κεφάλι του μικρού του γιου που είχε «κολλήσει» ανάμεσα σε δύο μεταλλικές ράβδους, παίζοντας σε ένα εργοτάξιο στη Βραζιλία.

Ο Άρθουρ Γκαρντίν, δύο χρονών, έμπλεξε άσχημα όταν το κεφάλι του σφηνώθηκε ανάμεσα σε δύο μεταλλικές ράβδους και ο πατέρας του Ροντρίγκο δεν μπορούσε να βρει πώς να τον ελευθερώσει.

Ο πατέρας, όπως και πολλά άλλα μέλη της οικογένειας από την πόλη Σέρα στη νοτιοανατολική Βραζιλία, πέρασαν ώρες προσπαθώντας να απομακρύνουν τις ράβδους προτού τελικά βρουν τον τρόπο για να ελευθερώσουν το μικρό παιδί.

Το περιστατικό τράβηξε σε βίντεο η γιαγιά του παιδιού, Σίλια, που παρακολουθούσε την ώρα που ο Ροντρίγκο, ο θείος του και στη συνέχεια ο παππούς του πάλευαν να βρουν έναν τρόπο για να απελευθερώσουν το παγιδευμένο παιδί, χρησιμοποιώντας πολυάριθμες τεχνικές για να απομακρύνουν τις ράβδους. Καθώς οι ενήλικες δούλευαν ακούραστα για να σπρώξουν το κεφάλι του μικρού, αυτό αγχωνόταν όλο και περισσότερο.

Κάποια στιγμή, ο πατέρας σκέφτηκε να καλέσουν την πυροσβεστική για βοήθεια. Αλλά μετά από δύο ώρες σπρωξίματος και τραβήγματος χωρίς αποτέλεσμα, η λύση τελικά έφερε σε αμηχανία τον πατέρα.

Αντί να αναγκάσει το παιδί να περάσει το κεφάλι μέσα από τις ράβδους, η πιο λογική προσέγγιση ήταν να βγει το παιδί με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο εισήλθε.

Γελώντας ο πατέρας του παιδιού, είπε: «Έπρεπε να περάσουν πάνω από δύο ώρες για να καταλάβω ότι όλες οι προσπάθειές μας ήταν χάσιμο χρόνου. Ήταν απλώς θέμα φυσικής και η λύση ήταν τόσο απλή. Ο Άρθουρ δεν είχε βάλει το κεφάλι του μέσα από τις ράβδους. Είχαμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα εντελώς από το λάθος δρόμο. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να τον βγάλουμε με τον ίδιο τρόπου που είχε μπει. Και αυτό σήμαινε να γυρίσει ο Άρθουρ στο πλάι και να περάσει μέσα από τις ράβδους. Ήταν τόσο απλό που ντρέπομαι που το λέω, αλλά χαίρομαι που ο γιος μου είναι καλά».

Το βίντεο, που καταγράφηκε τον περασμένο Απρίλιο, πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να συμφωνούν πως ενώ το βίντεο είναι ξεκαρδιστικό, δεν θα έπρεπε να περάσουν τόσες ώρες για να απελευθερωθεί.

 

 



Spread the love