Spread the love


Σε απαγόρευση του καπνίσματος σε 20 δημοφιλείς παραλίες της χώρας, προχωρούν οι αρχές της Ταϊλάνδης, μετά την τεράστια ποσότητα τσιγάρων που βρέθηκαν σε αυτές. Η Ταϊλάνδη είναι ένας δημοφιλής παραλιακός προορισμός, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει φέτος συνολικά 35 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών.

Το κάπνισμα θα απαγορευτεί σε μέχρι και 20 παραλίες στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Patong στα νότια του Πουκέτ, στην Pattaya και την Hua Hin στα νότια της πρωτεύουσας.

Στην παραλία Patong μόνο, βρέθηκαν πάνω από 138.000 τσιγάρα τον περασμένο μήνα. «Τα τσιγάρα αποτελούν το 30% των αποβλήτων που βρέθηκαν» δήλωσε ο Jatuporn Buruspat  γενικός διευθυντής του τμήματος Θαλασσίων και Παράκτιων Πόρων. «Αυτό δε σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να καπνίζουν καθόλου. Θα υπάρχουν χώροι για το κάπνισμα σε κάθε παραλία μακριά από τη θάλασσα», πρόσθεσε.

Η μη συμμόρφωση με τον νέο κανονισμό θα οδηγεί σε πρόστιμο 100.000 μπατ (περίπου 3.000 δολαρίων) και μέγιστη φυλάκιση ενός έτους, σύμφωνα με το τμήμα. Η απαγόρευση στις 20 αυτές παραλίες θα χρησιμεύσει ως δοκιμαστική περίοδο πριν μπορέσουν να εφαρμόσουν τον κανόνα απαγόρευσης και όλες οι άλλες παραλίες στην Ταϊλάνδη. Εικόνες από έναν τεράστιο σωρό με σκουπίδια σε μια παραλία στην Pattaya εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα οι τοπικοί αξιωματούχοι να καθαρίσουν άρον-άρον την παραλία.

Ταϊλάνδη



Spread the love