Spread the love


Πτώχευση κήρυξε το εστιατόριο του διάσημου βρετανού σεφ Τζέιμι ‘Ολιβερ στο εμπορικό κέντρο Zorlu, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Όλιβερ άνοιξε το 32ο εστιατόριο της αλυσίδας του «Jamie’s Italian» στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 2013, ήδη όμως από τα τέλη της ίδιας χρονιάς άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Ο δικηγόρος της εταιρείας ζήτησε στις 24 Δεκεμβρίου 2014 την αναστολή της πτώχευσης, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία είχε συσσωρεύσει χρέη εξαιτίας κακώς οικονομικών εσόδων.

Τζέιμι Όλιβερ

Το εστιατόριο παρέμεινε ανοιχτό ενώ η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη, ωστόσο στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της πτώχευσης της εταιρείας.

Συνέταιροι στο εστιατόριο του Βρετανού σεφ στην Κωνσταντινούπολη ήταν ο επικεφαλής της Ένωσης Τουριστικών Εστιατορίων (TÜRYİD) Κάγια Ντεμιρέρ και ο Νιχάτ Γιλντιρίμ, αδελφός της διάσημης τραγουδίστριας Σεζέν Ακσού.

Τζέιμι Όλιβερ

Επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 40 εστιατόρια «Jamie’s Italian» σε όλο τον κόσμο.

Ο 42χρονος σεφ τιμήθηκε με τη διάκριση του «Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (MBE) στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια της βασίλισσας το 2013 για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει στη χώρα.

Τζέιμι Όλιβερ

Ωστόσο το Brexit έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον ‘Ολιβερ, καθώς εστιατόριά του έκλεισαν και στη Βρετανία λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών που αγόραζε από την Ιταλία εξαιτίας της πτώσης της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Hurriyet

 



Spread the love