Spread the love


Τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιό του με τη διάσημη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ ξαναπαντρεύτηκε στο Μαρακές, στο Μαρόκο.

Η νέα κυρία Στρος Καν είναι η δημοσιογράφος Myriam L’Aouffir, 49 ετών, γεννημένη στο Ραμπάτ του Μαρόκου, πρώην υπεύθυνη των ψηφιακών μέσων της France Télévisions. Γνωρίζονται από το 2013, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Στρος Καν, με τη σεξουαλική παρενόχληση της καμαριέρας στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης, από το οποίο ο ισχυρός άνδρας έχασε την προεδρία του ΔΝΤ αλλά και τη θέση του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας.

Οι δυο τους είχαν εμφανιστεί στο Φεστιβάλ των Καννών, για πρώτη φορά, το 2013, στην προβολή της ταινίας του Jim Jarmusch, «Only Lovers Left Alive». Ο τίτλος της ταινίας είχε κάνει πολλούς να χαμογελάσουν. Ολα τα βλέμματα τότε είχαν πέσει στη μυστηριώδη ξανθιά που τον συνόδευε. Ενώ το ερώτημα ήταν ποια ακριβώς ήταν αυτή η γυναίκα που πήρε τη θέση της Αν Σινκλέρ, η οποία στήριξε τον Στρος Καν στο σκάνδαλο του Σοφιτέλ, αλλά τον εγκατέλειψε τον Μάρτιο του 2013.

Δεν ήταν εύκολο για τη Myriam L’Aouffir να έχει σχέση με τον απόκληρο όλου του πλανήτη και της γαλλικής πολιτικής ζωής, τον Ντομινίκ Στρος Καν. Ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ είχε δικαστική εμπλοκή για σκάνδαλα σε τρία ξενοδοχεία και η νέα του σύντροφος τον στήριξε με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Η Myriam L’Aouffir μεγάλωσε στο Μαρόκο και μετακόμισε στο Μονπελιέ της Γαλλίας για σπουδές πληροφορικής και επικοινωνίας. Εργάστηκε ως υπεύθυνη επικοινωνίας στο κανάλι France 2, ανέλαβε τις εξωτερικές σχέσεις της πρεσβείας του Μαρόκου και κατέληξε στη France Télévisions, όπου συνάντησε τον Στρος Καν.

Το 2015, και ενώ είχε ήδη σχέση με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, η Myriam L’Aouffir ίδρυσε τη δική της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Daenery’s Com (από το όνομα της μητέρας των δράκων στη σειρά Game of Thrones). Παράλληλα, διαχειρίζεται δύο οργανώσεις, την Juste pour eux, για την εκπαίδευση στο Μαρόκο, και τη Mekkil’, για την προστασία παιδιών και μητέρων στο Μαρόκο.

Ντομινίκ Στρος Καν Ντομινίκ Στρος Καν Ντομινίκ Στρος Καν

 



Spread the love