Spread the love


 

Την πρόθεσή τους να αναλάβουν την αναζήτηση του άφαντου αεροσκάφους της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014 κατέθεσαν τρεις εταιρείες, σχεδόν ένα χρόνο μετά την παύση των ερευνών.

Το ενδιαφέρον των τριών εταιρειών, της αμερικανικής Ocean Infinity, της ολλανδικής Furgo και μιας αγνώστων στοιχείων από τη Μαλαισία, ανακοίνωσε ο υπουργός μεταφορών της Μαλαισίας Liow Tiong Lai, μεταδίδει η Guardian.

«Δεν θα αποφασίσουμε τώρα αν θα ξαναξεκινήσουμε τις έρευνες ή όχι. Πρώτα θα μιλήσουμε με τις  εταιρείες. Θα πάρει κάποιον χρόνο καθώς θα κάνουμε λεπτομερείς συζητήσεις», είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι συζητήσεις, προκειμένου να παρθεί μια απόφαση, μπορούν να ξεκινήουν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.

Η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών εξαφανίστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια κάπου στον νότιο Ινδικό Ωκεανό μεταφέροντας 239 ανθρώπους και εκτελώντας την πτήση Πεκίν – Κουάλα Λουμπούρ.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Αυστραλία η Μαλαισία και η Κίνα ματαίωσαν την έρευνα για την αναζήτηση των θυμάτων και του αεροσκάφους μετά από δύο χρόνια ερευνών που στοίχισαν συνολικά 200 εκατ. δολάρια.

 



Spread the love