Spread the love


Τον νεκρό προσποιήθηκε ένας άνδρας από το Τέξας, σε συνεργασία με την αστυνομία, προκειμένου να ξεμπροστιάσει τη γυναίκα του, η οποία είχε προσλάβει πληρωμένο δολοφόνο για να τον σκοτώσει.

Ο 50χρονος Ramon Sosa, προπονητής μπόξινγκ, συνεργάστηκε με την αστυνομία για να αποδείξει πως η γυναίκα του Maria «Lulu» Sosa προσέφερε σχεδόν 2.000 δολάρια για να τον σκοτώσουν.

«Είχε προσεγγίσει έναν άνδρα ονόματι Gustavo διερευνώντας το ενδεχόμενο εκείνος να οργανώσει το χτύπημα, αλλά δεν ήξερε πως με τον άνδρα αυτό ήμαστε φίλοι» αφηγείται ο 50χρονος στην εφημερίδα Sun.

«Τον ήξερα γιατί τον είχα προπονήσει. Είχε μπλέξει στο παρελθόν. Αρχικά, όταν μου τηλεφώνησε και είπε πως ήθελε να με δει γιατί “κάποιος ήθελε να με σκοτώσει”, νόμιζα πως μου έκανε πλάκα. Τότε σκεφτήκαμε ένα σχέδιο, να καταγράψει τη γυναίκα μου να του προσφέρει λεφτά για να με σκοτώσει και να δώσουμε τα στοιχεία στην αστυνομία».

Η 43χρονη Lulu δεν αστειευόταν. Ήθελε τον άνδρα της νεκρό για να βάλει χέρι στα μετρητά του. «Ο Gustavo μου είπε πως η γυναίκα μιλούσε πολύ σοβαρά» αποκάλυψε ο Ramon.

Τα σχέδιά της όμως «στράβωσαν» καθώς ο Gustavo, με κρυμμένο μικρόφωνο, την κατέγραψε στην επόμενη συνάντησή τους και έδωσε το ηχητικό αρχείο στην αστυνομία.

Η ενέργεια αυτή της γυναίκας του σόκαρε τον Ramon, ο οποίος είχε γοητευτεί από την ομορφιά της από τότε που την είχε πρωτογνωρίσει, σε ένα salsa club, το 2007 και την είχε παντρευτεί το 2010.

Ο διαζευγμένος πατέρας, με τέσσερα παιδιά, ζούσε ευτυχισμένος με τη γυναίκα του μέχρι που το 2015 οι οικονομικές δυσκολίες άρχισαν να ασκούν πολλή πίεση στη σχέση τους.

«Πίστευα πως θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Και ξαφνικά εκείνη μου ζήτησε διαζύγιο» συνεχίζει ο Ramon.

Ακολούθησε, στα μέσα του 2015, η επικοινωνία με τον Gustavo και η καταγραφή της πρότασης για τη δολοφονία του. «Οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν αλλά σκέφτηκαν ένα τέλειο σχέδιο, μου ζήτησαν να προσποιηθώ τον νεκρό για να υπάρχουν φωτογραφίες για τη Lulu».

Με την υποστήριξη του FBI, οι Texas Rangers έκαναν τον Ramon να φαίνεται σαν να έχει δεχθεί σφαίρα και να είναι νεκρός και στη συνέχεια τον οδήγησαν στην έρημο του Τέξας και τον έθαψαν σε ρηχό τάφο που είχαν ήδη σκάψει.

«Ήμουν μέσα στο χώμα, προσποιούμουν τον νεκρό, ήταν τρομακτικό» θυμάται ο Ramon. «Όταν πρωτοσυνάντησα τη Lulu δεν περίμενα ποτέ η σχέση μας να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο».

Ο «δολοφόνος», που ήταν στην πραγματικότητα μυστικός αστυνομικός, συνάντησε τη Lulu σε ένα πάρκινγκ και τις έδειξε τις φωτογραφίες του δήθεν νεκρού συζύγου της. Εκείνη γέλασε, σύμφωνα με την περιγραφή του, αλλά ως γνωστόν γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Η γυναίκα ομολόγησε την ενοχή της και τον περασμένο Οκτώβριο καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή.



Spread the love