Spread the love


Ο Γεράι Άλβαρεθ είναι κάτι περισσότερο από νικητής

Η Μπιλμπάο είναι μια ομάδα που αντέχει στον χρόνο. Είναι η τέταρτη πιο επιτυχημένη ομάδα της Ισπανίας, χρησιμοποιώντας μόνο Βάσκους παίκτες ή έστω παίκτες που γεννήθηκαν στην Βασκωνία. Είναι μια ομάδα που έχει μάθει να μάχεται και να μην το βάζει κάτω.

Ένας ποδοσφαιριστής της, ο 22χρονος σήμερα Γεράι Άλβαρεθ, φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από την μαχητικότητα της ομάδας του και πιθανόν να την ξεπέρασε σε δύναμη και θέληση. Γέννημα – θρέμμα των ακαδημιών της Μπιλμπάο, κατάφερε να φτάσει στην πρώτη ομάδα αγωνιζόμενος στην θέση του στόπερ. Στην πρώτη ομάδα έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στην Σασουόλο, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League, τον Σεπτέμβριο του 2016. Προπονητής του τότε ήταν ο γνώριμος σε όλους μας, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Δυο μήνες αργότερα, ήρθε το πρώτο χτύπημα. Ο Γεράι, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις. Η επέμβαση έγινε άμεσα και η ομάδα ανακοίνωσε ότι πήγε καλά. Μόλις δυο μήνες αργότερα ο Άλβαρεθ επέστρεψε. Αγωνίστηκε ξανά στις 4 Φεβρουαρίου εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου. Στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν.

παίκτη της Μπιλμπάο

Κέρδισε θέση βασικού στην Μπιλμπάο και το καλοκαίρι, ήταν στις επιλογές του προπονητή της Κ-21 της Ισπανίας. Όμως η μοίρα τον χτύπησε και δεύτερη φορά. Νέες εξετάσεις έδειξαν ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση. Λόγω της πρόσφατης εγχείρησής του, οι γιατροί του είπαν να κάνει αμέσως χημειοθεραπείες. Η απουσία του από τα γήπεδα υπολογίστηκε αρχικά σε τρείς μήνες.

Ο νεαρός Βάσκος ήταν απαρηγόρητος. Αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. «Θα σηκωθώ ξανά χίλιες μια φορές, αν χρειαστεί» είχε γράψει σε ανάρτησή του. Και αυτό έκανε. Η χημειοθεραπεία ξεκίνησε. Οι συμπαίκτες του δεν τον άφησαν μόνο του. Σε μια κίνηση συμπαράστασης, που συγκίνησε τον φίλαθλο κόσμο ολόκληρου του πλανήτη, ξύρισαν τα κεφάλια τους και φωτογραφήθηκαν στο πλευρό του. «Είμαστε μαζί σου Γεράι», φώναξαν δυνατά, δίνοντάς του ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο.

παίκτη της Μπιλμπάο

Τον Σεπτέμβριο η ομάδα ανακοίνωσε πως η χημειοθεραπεία του ολοκληρώθηκε και πήγε καλά. Θα έμπαινε σε μια περίοδο προετοιμασίας ώστε να ανεβάσει ρυθμούς, όπως δήλωσε ο προπονητής του, ενώ οι γιατροί θα τον παρακολουθούσαν στενά. Ο Γεράι Άλβαρεθ νίκησε για δεύτερη φορά τον καρκίνο. Στα 22 του χρόνια, πέρασε για δυο φορές έναν εφιάλτη, αλλά δεν τον άφησε να τον νικήσει.

Μέχρι στιγμής ο Άλβαρεθ δεν έχει επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Αλλά κανένας δεν αμφιβάλλει ότι αυτό θα γίνει σύντομα (μάλλον στις αρχές του 2018, όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα). Ο Γεράι Άλβαρεθ απέδειξε ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας νικητής. Απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Και εμείς θα είμαστε εκεί όταν επιστρέψει, για να τον χειροκροτήσουμε για ακόμα μια φορά…

 

 

 

 



Spread the love