Spread the love


Ιταλός ποδοσφαιριστής της Β’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, λόγω προκλητικής πράξης του

Μετά από γκολ της ομάδας του, χαιρέτισε φασιστικά προς την κατεύθυνση των φιλάθλων και έβγαλε τη φανέλα της ομάδας του, μένοντας με μπλουζάκι το οποίο έφερε το σύμβολο της ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας του Σαλό. Πρόκειται για το ναζιφασιστικό κρατίδιο που ο Μουσολίνι είχε δημιουργήσει στην βόρειο Ιταλία, μαζί με τους Γερμανούς, λίγο πριν την νίκη των Συμμάχων, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η όλη σκηνή, έλαβε χώρα στο τέλος του ματς Μαρτζαμπότο- 65 Φούτα, το απόγευμα της Κυριακής. Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης Μαρτζαμπότο, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, οι ναζιστικές δυνάμεις διέπραξαν μια από τις πιο βάρβαρες σφαγές τους, πριν εβδομήντα τρία χρόνια. Ο συνολικός απολογισμός της ναζιστική θηριωδίας στις περιοχές Μαρτζαμπότο, Γκριντζάνα Μοράντι και Μοντζούνο, ήταν 995 νεκροί.

Ο ποδοσφαιριστής που ευθύνεται για την προκλητική και ασεβή αυτή πράξη, παύθηκε προσωρινά από το πρωτάθλημα, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα του επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

«Πρόκειται για μια κίνηση που είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων, για την οποία δεν υπάρχει καμία, απολύτως δικαιολογία», δήλωσε ο δήμαρχος του Μαρτζαμπότο, Ρομάνο Φράνκι. Πρόσθεσε, δε, ότι σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά κατά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, κατηγορώντας τον ότι υπερασπίσθηκε ανοικτά τον φασισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το δημοτικό συμβούλιο του Μαρτζαμπότο, το οποίο θα αποταθεί και στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τονίζει ότι «απαιτείται σεβασμός στην μνήμη όλων όσων θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία και την Δημοκρατία».

 



Spread the love