Spread the love


Αμερικανοί μισθοφόροι προσελήφθησαν για τις ανακρίσεις, όπου βασανίζουν τους φυλακισμένους

Πρακτικές… Γκουαντάναμο εφαρμόζονται σε πρίγκιπες και δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία από Αμερικανούς μισθοφόρους.

Οι συλλήψεις, οι βασανισμοί και οι σκληρές ανακρίσεις γίνονται κατόπιν εντολής του πρίγκιπα και διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο πλαίσιο της “εκστρατείας κατά της διαφθοράς”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Daily Mail”, ο 32χρονος διάδοχος του θρόνου, Μπιν Σαλμάν προσέλαβε μισθοφόρους από την αμερικανική εταιρεία ασφαλείας “Blackwater” (που μετονομάστηκε πλέον σε “Academy”), οι οποίοι μεταξύ άλλων, κρεμούν ανάποδα τους κρατούμενους και τους ξυλοφορτώνουν.

Εκτός από την “Daily Mail”, για παρουσία της “Blackwater” στο Ριάντ κάνουν λόγο και τα αραβικά social media αν και η διάδοχος εταιρεία της, “Academi”, διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο επισημαίνοντας ότι είναι παράνομο για Αμερικανούς πολίτες οπουδήποτε στον πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πολυτελές “Ritz Carlton Hotel” στο Ριάντ, κρατούνται οι συλληφθέντες πρίγκιπες, πρώην υπουργοί και δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες.

Ο Μπιν Σαλμάν είχε την ιδέα να περιφρουρούν ιδιωτικοί φύλακες τους κρατούμενους στο πεντάστερο ξενοδοχείο Ritz Carlton της πρωτεύουσας και όχι αστυνομικοί που τους γνώριζαν και τους χαιρετούσαν μια ζωή. Η εφημερίδα “Daily Mail” είχε δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα αυτή τη φωτογραφία με τους συλληφθέντες να κοιμούνται σε στρώματα, στο πάτωμα της αίθουσας χορού του πολυτελούς ξενοδοχείου στο Ριάντ.

Το επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι, ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου συμμετέχει προσωπικά σε κάποιες από τις ανακρίσεις υποβάλλοντας ο ίδιος ευγενικά τις ερωτήσεις όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα. Κι όταν αποχωρεί, μπαίνουν μέσα οι μισθοφόροι και γίνεται το έλα να δεις… Χαστουκίζουν, προσβάλλουν, κρεμούν ανάποδα και βασανίζουν τους συλληφθέντες. Ο διάδοχος του θρόνου προσπαθεί να επιβάλει την εξουσία του με το φόβο και θέλει να αποκαλύψει ένα φερόμενο δίκτυο ξένων αξιωματούχων που έχουν λάβει μίζες από Σαουδάραβες πρίγκιπες.

 

 



Spread the love