Spread the love


Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς ολοκληρώθηκε η δίκη στην οποία ο αστυνομικός αθωώθηκε μολονότι ο Σέιβερ δεν βρέθηκε να έχει πάνω του όπλο τη στιγμή των πυροβολισμών.

Στο βίντεο από την κάμερα στο κράνος του Μπρέιλσφορντ φαίνεται η στιγμή που από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου βγαίνουν ο Σέιβερ και μια γυναίκα. Νωρίτερα η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για έναν ένοπλο που πυροβολούσε από δωμάτιο του εν λόγω ξενοδοχείου.

Όπως φαίνεται τόσο ο Σέιβερ όσο και η γυναίκα υπακούουν στις εντολές του 27χρονου αστυνομικού. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο αστυνομικός δίνει το ελεύθερο στη γυναίκα να φύγει ενώ αντίθετα κρατάει ακινητοποιημένο τον Σέιβερ.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά όταν ο Σέιβερ κάνει μια κίνηση να βάλει τα χέρια του πίσω από την πλάτη του πιστεύοντας ότι του έχει δοθεί αυτή η εντολή. Στη θέα της κίνησης αυτής ο αστυνομικός ακούγεται να χάνει την ψυχραιμία του και να αρχίζει να δίνει πιο έντονα εντολές στον Σέιβερ τι πρέπει να κάνει καλώντας τον να συρθεί προς το μέρος του ενώ τον έχει προειδοποιήσει ότι αν κάνει κίνηση προς το παντελόνι του ξανά θα τον πυροβολήσει.

Τότε ο Σέιβερ ξεκινά να κινείται προς τον αστυνομικό λέγοντας του «παρακαλώ μην με σκοτώσεις» όταν κάποια στιγμή κάνει μια κίνηση προς το παντελόνι του. Τότε ο αστυνομικός πιστεύοντας ότι πάει να πιάσει κάποιο όπλο τον πυροβολεί 5-6 φορές.

Ο δικαστής έκρινε ότι αφενός ο Μπρέιλσφορντ δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι ο Σέιβερ δεν έχει όπλο και αφετέρου ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό για να του περάσει νωρίτερα χειροπέδες. Σημειώνεται, δε, ότι στο δωμάτιο του Σέιβερ βρέθηκαν στη συνέχεια δύο αεροβόλα.

Η οικογένεια του Σέιβερ δήλωσε συγκλονισμένη από την απόφαση και επιφυλάχθηκε για περαιτέρω νομικές κινήσεις κατά των αρχών της πόλης στην οποία συνέβη το τραγικό περιστατικό.



Spread the love