Spread the love


Επιδρομή σε ένα χωριό της επαρχίας Γιουνάν έκανε ένας πεινασμένος ασιατικός ελέφαντας, τρώγοντας όλες τις μπανάνες και το καλαμπόκι.

«Σηκώθηκα νωρίς το πρωί για να πάω στα ζώα μου στο βουνό και τότε είδα τα ίχνη ενός ελέφαντα. Γυρίζοντας το απόγευμα στο χωριό βλέπω τον ελέφαντα να τρώει μπανάνες» είπε ένας χωρικός.

«Χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας φύσης αυξάνεται τα τελευταία χρόνια στην Κίνα ο αριθμός των άγριων ασιατικών ελεφάντων», δήλωσε ένας ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Γιουνάν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτό έχει όμως ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων. Τον περασμένο Αύγουστο ένας ελέφαντας χτύπησε μία οικογένεια που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, στο Τσινγκόνγκ, σκοτώνοντας δύο μέλη της όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες στην Κίνα -που υπολογίζονται γύρω στους 300- βρίσκονται υπό προστασία.

Ο πεινασμένος ελέφαντας εξακολουθεί να βρίσκεται στη Γιουνάν και παρακολουθείται από τη δασονομία, η οποία προειδοποίησε τους κατοίκους να μην τον προκαλέσουν ή τον χτυπήσουν. Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν οι ελέφαντες στις καλλιέργειες και τα σπίτια.



Spread the love