Spread the love


Σε βίντεο καταγράφηκε ένα περιστατικό παρενόχλησης, αλλά και η αντίδραση της νεαρής κοπέλας, που σημειώθηκε σε φεστιβάλ στη Νέα Ζηλανδία. Μάλιστα, η γυναίκα μίλησε στη συνέχεια σε μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν τόπλες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν.

Η 20χρονη Madeline Anello-Kitzmiller είχε καλύψει τα γυμνά στήθη της με γκλίτερ και φορούσε μια κοντή φούστα, όταν ένας άντρας στο φεστιβάλ θεώρησε μάλλον… αστείο να της πιάσει το στήθος.

Η νεαρή γυναίκα, που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε να περπατά με μια φίλη της, όταν ένας άντρας πηγαίνει από πίσω της και της πιάνει το στήθος. Αμέσως οι δύο φίλες κάνουν αναστροφή, βρίσκουν τον άντρα και ξεκινούν την… επίθεση. Αρχικά του πετούν ένα αναψυκτικό στο πρόσωπο και στη συνέχεια αρχίζουν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Το βίντεο έγινε viral στο διαδίκτυο, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις όσον αφορά το ντύσιμό της αλλά και την επίθεση. «Υπερασπίζομαι τις ενέργειές μου και ελπίζω ότι έχω εμπνεύσει γυναίκες να νιώθουν άνετα με το σώμα τους, ανεξάρτητα από το πώς είναι, και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους όταν κάποιος τους λέει κάτι άλλο ή προσπαθεί να σου αρνηθεί το δικαίωμα να προστατεύεις το ίδιο σου το σώμα», δήλωσε στη Daily Mail Australia.

«Μου έπιασε το στήθος, τον χτύπησα. Είχε μαζευτεί πολύς θυμός από όλη την παρενόχληση στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει παντού, όχι μόνο στη Νέα Ζηλανδία», συνέχισε η 20χρονη.

Η ίδια και η φίλη της είχαν ζωγραφίσει τα στήθη τους και δηλώνει εξοργισμένη και αηδιασμένη που οι άνθρωπο θεώρησαν την εμφάνισή τους ως «πρόσκληση» για παρενόχληση. «Στην τελική, όλοι γεννιόμαστε γυμνοί. Το σώμα του καθενός είναι δικό του και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε αγγίζει χωρίς τη συναίνεσή σου, ανεξαρτήτως από το τι φοράς ή δεν φοράς».



Spread the love