Spread the love


Δείτε το βίντεο

Έκπληκτοι οι οδηγοί στο Σίδνεϊ είδαν σήμερα το πρωί ένα καγκουρό να χοροπηδάει από λωρίδα σε λωρίδα κεντρικής λεωφόρου στην αυστραλέζικη μεγαλούπολη.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές καθώς το γλυκύτατο ζώο, σύμβολο της Αυστραλίας, αρνείτο πεισματικά να ακολουθήσει τις οδηγίες της αστυνομίας. Επιστρατεύθηκε ακόμα και η έφιππη αστυνομία, το ξεροκέφαλο όμως καγκουρό είχε αποφασίσει να δει πρώτα τα αξιοθέατα του Σίδνεϊ και μετά να επιστρέψει στο πάρκο του.

Στη σύλληψή του βοήθησε και ο διάσημος αυστραλός παίκτης του ράγκμπι της Ομάδας Καγκουρό, Νικ Φαρρ Τζόουνς, ο οποίος οδηγούσε εκείνη την ώρα στον αυτοκινητόδρομο και έκανε ότι μπορούσε για να συνδράμει στο έργο των αρχών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καγκουρό

« Το λιμάνι του Σίδνεϊ είναι το καλύτερο στον κόσμο. Μάλλον ήθελε να το δει και αυτό ιδίοις όμμασι», είπε αργότερα ο επικεφαλής της έφιππης αστυνομίας Σμιθ.

Οι κάτοικοι στην Αυστραλία είναι πολύ εξοικειωμένοι με τα χαριτωμένα αυτά πλάσματα, ωστόσο είναι αρκετά σπάνιο να δεις ένα καγκουρό να κάνει βόλτα, με το συνηθισμένο του πήδημα, στο κέντρο της πόλης.

Οι ειδικοί του ζωολογικού κήπου όπου μεταφέρθηκε το καγκουρό – φυγάς διαπίστωσαν ότι έχαιρε άκρας υγείας. Απλά του έδωσαν να πιει πολλά υγρά και μετά το ζώο θα επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.



Spread the love