Spread the love


Απόστολος Ρίζος το νέο του CD με τίτλο«6» σχεδόν έξι χρόνια μετά την προηγούμενη προσωπική δισκογραφική του δουλειά, “Τι είδες που δεν είδα εγώ;” ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, παρουσιάζει τη νέα συλλογή τραγουδιών του. Ακούστε τη

KiQBPz3

Έξι μουσικά διηγήματα, έξι διαφορετικά βλέμματα, σε έναν κύκλο που μένει ανοιχτός.

Έξι μουσικά διηγήματα γραμμένα μέσα στην τελευταία εξαετία, με αφετηρία την προσωπική θέση του καλλιτέχνη, αλλά από διαφορετικές γωνίες θέασης.
“Από το προσωπικό, ξεπηδάει το συνολικό” – λέει ο ίδιος. “Μέσα στον έρωτα, γεννιέται η αγωνία για την επόμενη ημέρα. Μέσα από το βλέμμα ενός σκύλου, μπορείς να δεις μια κοινωνία που καταρρέει.

Όταν γεννιούνται παιδιά χωρίς πατρίδα, οι φόβοι μας, γίνονται εφιάλτες και ο εχθρός είναι πλέον τόσο καλά κρυμμένος, που δε βλέπεις να τον σημαδέψεις. Όλα συνδέονται, όλα ανατρέπονται και συνεχίζουν, μέσα σε μια πραγματικότητα που ο καθένας μας βιώνει διαφορετικά.”

Δείτε τον στο facebook

apostolos_rizos_stn_2012-53
Τα περισσότερα τραγούδια του album, έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό από τις ζωντανές εμφανίσεις του Απόστολου, το προηγούμενο διάστημα. Δύο από αυτά – το “Σ’ αυτή τη χώρα” και “To Ψάρι” (έχουν κυκλοφορήσει ως digital singles μέσα στον προηγούμενο χρόνο και ακούστηκαν στο ραδιόφωνο).

Τη μουσική και τους στίχους στο album ‘6’ υπογράφει ο Απόστολος Ρίζος και σε δύο τραγούδια (“Σ’ αυτή τη χώρα” και “Ποια Νίκη;”) τους στίχους έχει γράψει η Τάμμυ Τσέκου.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν από κοινού ο Γιώργος Ανδρέου και ο Απόστολος Ρίζος. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής, (ηχοληψία, μίξη, mastering) είχε ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά ο Απόστολος στη διάρκεια των δέκα μηνών παραγωγής του album.

ριζοσ 2
To εικαστικό εξωφύλλου στο album ‘6’, βασίζεται στο τεστ αντίληψης των χρωμάτων, ‘Ισιχάρα’, σχολιάζοντας τη διαφορετική οπτική της πραγματικότητας που έχει ο καθένας μας.

Το concept ανήκει στην Τάμμυ Τσέκου, όπως και η δημιουργία των εικαστικών που συνοδεύουν κάθε τραγούδι.

o-apostolos-rizos-gia-mia-bradia-ston-iano
Περιεχόμενα δίσκου
Συνθέτης: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ
Στιχουργός: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ, ΤΑΜΜΥ ΤΣΕΚΟΥ

01 ΣΚΥΛΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ
02 Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
03 ΤΟ ΨΑΡΙ
04 ΠΟΙΑ ΝΙΚΗ;
05 ΚΡΥΨΟΥ ΜΕΡΑ
06 ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ

Τέλος, θα πρεπει να αναφέρουμε ότι στην σελίδα του στο facebook ανεβασε φωτογραφίες από το νέο του CD με λεζάντα: «Σε λίγες ημέρες διαθέσιμο και σε φυσική μορφή. Την εκτύπωση, ανέλαβε ένα από τα πιο ποιοτικά και καλλιτεχνικά τυπογραφία στην Ελλάδα, γιατί οι απαιτήσεις, ήταν ιδιαίτερες..»

apostolos-rizos-exi-5 apostolos-rizos-exi-4 apostolos-rizos-exi-3 apostolos-rizos-exi-2 apostolos-rizos-exi-1



Spread the love